Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Міліція порушує конституційні права громадян при адміністративних арештах, — прокуратура Дніпропетровської області

Органами прокуратури Дніпропетровщини проведено перевірки щодо стану додержання конституційних прав громадян, підданих адміністративному арешту, в діяльності ГУМВС України в Дніпропетровській області та його структурних підрозділів, повідомила прес-служба обласної прокуратури.

Перевірками встановлено численні порушення з боку працівників міліції. Так, останніми допускається адміністративне затримання осіб без складання відносно них протоколу; затримані особи знаходяться у приміщеннях райвідділів понад встановлений законом трьохгодинний термін; протоколи про адміністративне затримання громадян складаються та оформлюються неналежним чином, а в адміністративних справах стосовно затриманих осіб не міститься достатньо доказів для прийняття об’єктивного рішення. Крім цього, виявлено випадки проведення особистого огляду затриманого та його речей у присутності понятих протилежної статі або взагалі за їх відсутності.

За результатами вказаних перевірок прокуратурою до ГУМВС України в області та його структурних підрозділів внесено 39 подань, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 58 осіб.

1 коментар

  1. Миша Шварц:

    Так привычка,вторая натура!Оно по карманам шарить и мелочь тырить без свидетелей поспокойней будет!

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Итоги недели на Днепропетровщине: 19 — 25 октября
Главный милиционер Днепропетровской области встретился с руководителями избирательных штабов
На улицы Днепропетровска выехали милиционеры-велосипедисты
Триумф «Днепра», «звезды» Интернета из ГАИ и День Европы в Днепропетровске
Правоохранителям Днепропетровщины представили нового начальника