Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпропетровську з’явився рух лікарів-клоунів, яких не бояться маленькі пацієнти

У Дніпропетровську з’явилися незвичні лікарі-клоуни, які з червоними носами, у чудернацькому вбранні та з розмальованими обличчями приходять до дитячих лікарень, повідомляє ТСН.

В арсеналі лікарів — повітряні кульки, мильні бульбашки, пальчиковий театр і жарти. Їм вдається майже неможливе – розсмішити дітей, що борються зі смертю.

«Одна посмішка — це величезна нагорода. Ти просто розумієш, що ти його висмикнув на секунду, на секундочку з болю, сліз, горя. Нехай секунда, але ж він посміхається», — кажуть лікарі про маленьких пацієнтів.

Менеджер Вадим Тиванюк та акушер за фахом Анастасія Плеханова приходять до лікарні у власні вихідні щотижня. Роблять це за покликом серця і навіть дивуються, коли вдячні батьки маленьких пацієнтів пропонують гроші. «Коли вони приїжджають, він їх у вікно виглядає. Звичайно, веселіше йому стає, бо тут так довго в лікарні, нема чого робить», — каже мама хворого на рак хлопчика.

До армії незвичних лікарів із червоними носами у Дніпропетровську запрошують усіх охочих. Ентузіасти самі навчають премудростей такої терапії. Що більше буде волонтерів, то більше малюків дістануть підмогу на тяжкому шляху до одужання.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Жителей Днепропетровщины приглашают присоединиться к всеукраинскому социальному проекту «Мой телефонный друг»
Криворожане создали волонтерскую платформу для помощи людям с инвалидностью
В Днепре ищут веловолонтеров для доставки продуктов нуждающимся
В Кривом Роге в третий раз ограбили волонтерский центр
Американские волонтеры будут помогать громадам Днепропетровщины стать успешными