Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Дніпропетровський юнак запропонував своє бачення емблеми Google (ФОТО)

Міністерство освіти і науки України оприлюднило результати спільного з компанією Google творчого конкурсу для школярів. Він розпочався у листопаді 2013 року. Учням молодшої, середньої та старшої школи запропонували розробити «Дудл» — версію емблеми всесвітньовідомої пошукової системи Google. У змаганні взяли участь більше 10 тис маленьких українців з різних куточків країни. Макет символіки всесвітньої пошукової мережі, розроблений старшокласником з Дніпропетровщини, потрапив до трійки фіналістів, — повідомляється на сайті Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Дудл», що став одним з фіналістів конкурсу «Україна моєї мрії», був розроблений учнем 11 класу Нікопольської природничо-математичної школи І-ІІІ ступенів при Дніпропетровському національному університетті ім. О.Гончара Владиславом Степаненком.

 

Свій макет Владислав Степаненко підписав: «Єднаймося, бо ми українці! Любімося, бо ми брати і сестри! Шануймося, бо ми того варті!».

«Моя робота – це моє бачення емблеми Google. Увесь свій патріотизм та почуття любові до рідної країни я спробував втілити у цьому малюнку, – зазначив старшокласник. – Думаю, вийшло в мене досить непогано. Адже люди обрали мій «дудл» серед тисяч інших».

Конкурс «Україна моєї мрії» проходив у чотири етапи. Проекти емблем розглядалися у трьох вікових групах: від 5 до 9 років, від 10 до 13 років, від 14 до 17. Загалом було зареєстровано більше 10 тис робіт. Конкурсна комісія оцінювала художню майстерність, креативність та рівень розкриття теми конкурсу.

У першому турі творчі роботи конкурсантів пройшли попередній відбір. На цьому етапі журі визначило 300 «дудлів», які продовжили боротьбу за звання кращого. Другий етап конкурсу передбачав визначення ТОП-15 півфіналістів. У кожній з трьох вікових категорій було відібрано по п’ять кращих робіт. Третій тур проходив у форматі он-лайн голосування. Який «Дудл» увійде у трійку фіналістів визначали інтернет-користувачі.

Остаточного переможця обирала творча група художників-дизайнерів Google. Ним став дев’ятирічний Роман Барабаш з Переяслав-Хмельницького, що на Київщині.
Від організаторів конкурсу кожен з 15 півфіналістів отримав поїздку до Києва та коштовний подарунок – сучасний планшет. Троє півфіналістів в якості подарунку отримають сучасний смартфон. Школа переможця отримає грант у розмірі 50 тис. грн. з метою створення або оновлення комп’ютерного класу у навчальному закладі.

Довідково:

Ідея «Дудлів» виникла у 1998 році. Засновники Google, Леррі та Сєргєй, вперше розмістили зображення чоловічка позаду другої літери «о» в слові Google, щоб повідомити користувачів про свою відсутність у зв’язку з відвідуванням музичного та мистецького фестивалю. Так виникла ідея прикрашати логотип на честь культурних подій. Користувачам сподобалася незвична зміна чистої домашньої сторінки Google. Тепер ними відзначають набагато ширший діапазон подій, свят, річниць і днів народження визначних історичних постатей.

Зі збільшенням частоти та розширенням тематики розвивався естетичний дизайн «дудлів». Прості малюнки, з яких усе починалося, перетворилися на складні та детальні ілюстрації. За останні кілька років деякі логотипи «дудл» стали інтерактивними завдяки застосуванню HTML5 Canvas і JavaScript.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Молодь Дніпропетровщини запрошують долучитися до всеукраїнського патріотичного конкурсу творчих робіт
Якщо мрієш про кар’єру в медіа: школярі Дніпропетровщини можуть взяти участь у всеукраїнському конкурсі «Репортер»
На Дніпропетровщині стартував відбір учасників для проєкту зі створення та підтримки молодіжних центрів
Стань новим молодіжним делегатом України до ООН: триває прийом заявок
Ветерани та родини полеглих захисників можуть отримати кошти на розвиток бізнесу