Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Голів П’ятихатського та Криничанського районів звільнено з посад

Під час зустрічі з громадськістю заступник губернатора Борис Філатов заявив про звільнення з посад голів П’ятихатського та Криничанського районів.

Як зазначив Борис Філатов, обласна влада враховує всі скарги жителів районів, веде консультації з різними політичними партіями та громадськими організаціями для того, щоб адресно підійти до вирішення кадрових питань на кожній конкретній території.

«Ми проводимо широкий діалог з громадськістю. Наразі більшість голів районів залишаються виконувати свої обов’язки. Наше першочергове завдання – забезпечити спадковість влади. І якщо керівник дійсно відповідає всім вимогам, які ставить до нього держава та громада, та працює на благо народу – він залишиться на своєму місці», — сказав Борис Філатов.

З іншого боку, заступник голови облдержадміністрації наголосив, що ті керівники районів, які не задовольняють громадськість, будуть звільнені з посад. Так, вже наразі вирішено питання щодо голів П’ятихатського та Криничанського районів. Ці керівники повинні покинути свої робочі місця згідно з регламентом та без саботажу.

Що стосується нових призначень на керівні посади, заступник губернатора звернувся до громадськості з проханням організовано та обґрунтовано висувати достойні кандидатури. Необхідно подавати конкретні письмові пропозиції через політичні партії та громадські організації до облдержадміністрації чи Регіонального штабу національного захисту, який наразі знаходиться у Дніпропетровську у Будинку політпросвіти.

Борис Філатов наголосив, що нова кандидатура повинна відповідати таким вимогам:

1) Бажання та можливість взяти на себе відповідальність за район.
«Ще раз наголошую, що ми не збираємося назначати на керівні посади людей за принципом «стояв на майдані чи ні». Виявляти на мітингу свої переконання та керувати районом – це зовсім різні речі. Тому до питань призначень необхідно підходити виважено та об’єктивно», — сказав Борис Філатов.

2) Професійність.
Кандидат на посаду повинен мати досвід роботи у тій чи іншій сфері, володіти необхідними професійними якостями, які дозволять розвивати район та всю Дніпропетровщину.

3) Готовність будувати новий регіон та країну, працювати заради народу та на благо громади.

Заступник губернатора також закликав громадськість бути відповідальними та самоорганізованими.

«Ми маємо яскравий приклад волевиявлення нашого народу. Чому Майдан переміг – тому що люди самоорганізувалися та перейшли до активних дій. Я закликаю громади регіонів активізувати свою діяльність. Облдержадміністрація – це політичний орган, і якщо ми говоримо про будівництво нового демократичного суспільства, орган виконавчої влади не повинен втручатися в справи громади. Більшість питань в районах можна вирішити на рівні громадськості, ви можете організуватися та вирішити більшість проблем самостійно. А обласна влад для цього створить відповідні умови», — зазначив Борис Філатов.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: