Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Єрємєєв вибиває тендер на поставку палива у Коломойського та продає бензин за завищеними цінами

Згідно з бюлетенем державних закупівель, комунальне підприємство «Затишне місто» м. Павлоград закупило у компанії «ВогРітейл», що пов’язана з олігархом та народним депутатом Ігорем Єрємєєвим, палива різних видів на більше, ніж 2 млн. грн.

У конкурсі на поставку палива брали участь три компанії: ТОВ «ЕйДжей Сі» з Донецька, вищезгадана ТОВ «ВогРітейл» та наближена до Ігоря Коломойського ТОВ «Авіас». Донецька компанія об’єктивно конкурс не пройшла, адже її ціни були надто не ринкові. Але таке саме становище не завадило фірмі Єрємєєва. Компанія «ВогРітейл» пропонувала бензин марки А-92 за 15,59 грн., А-95 за 15,79 грн., а дизельне паливо за 14,79 грн. за літр. Загальна ціна пропозиції 2000990,20 грн. Натомість, компанія Коломойського вийшла з досить ринковими цінами, на відміну від попередньої. Ціна за бензин марки А-92 була за 14,60 грн., А-95 за 14,70 грн., а дизельне паливо за 14,60 грн. за 1 літр. Загальна ціна пропозиції 1930328,00 грн. Це практично на 70 тис. дешевше, ніж у ТОВ «ВогРітейл».

Але, комунальне підприємство вирішило купити паливо за явно завищеними цінами у фірми Єрємєєва. Відмову фірмі «Авіас» пояснило досить не чітко. Наче: «розрахунки за поставлений товар здійснюються на умовах, де замовник зобов’язаний сплатити вартість товару протягом одного банківського дня з моменту отримання рахунку та накладних на товар».Таким чином, як вказують в держпідприємстві, істотні умови пропозиції ВТФ ТОВ «Авіас» не відповідають умовам документації конкурсних торгів в частині відтермінування платежу 3 банківських днів. Така логіка стає ще більш підозрілою разом з фактом закупки більшості палива на Дніпропетровщині у ТОВ «Авіас». Тобто, майже в половині держустанов така умова підходить, а тут, з з урахуванням того, що можна економити 70 тис. грн., ні.

Також, комунальне підприємство не повністю висвітлило необхідний перелік документів. До прикладу, відсутня акцептована ціна товару.

Матеріал підготовлений у рамках проекту «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: ДнепрОГА лидирует среди облгосадминистраций по открытости торгов в Prozorro – Валентин Резниченко
Более 60 млрд грн заработали предприниматели Днепропетровщины в Prozorro — Валентин Резниченко
В Днепре обсудили мониторинги госзакупок и недостатки при проведении тендерных процедур
Более 5 тысяч предпринимателей Днепропетровщины продают свои услуги и товары в системе электронных закупок Prozorro, — Валентин Резниченко
Госзакупки по-новому: что власть покупает через Prozorro