Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Децентралізація відкриє дорогу у владу «новим людям» — порядним, енергійним, розумним

У процесі проведення децентралізації саме громада відіграє одну з основних ролей. Від ініціативності та бажання громадянактивно діяти для того, щоб змінити своє життя на краще, залежить успіх реформи.Людей, які можуть відстоювати інтереси своїх співвітчизників, Дніпропетровська ОДА запрошує долучитися до створення обласної громадсько-консультаційної Ради з реформи.

Реформа децентралізації передбачає значне розширення повноважень громад:

1. Громадяни можуть бути ініціаторами об’єднання територіальних громад.

2. Громадяни беруть участь у громадських обговореннях та приймають рішення про об’єднання громад.

3. Громадяни беруть участь в засудженні проекту договору про об’єднання громад і приймають рішення.

4. Громадяни після об’єднання громад обирають нового голову міста, села, селища, новий склад депутатського корпусу.

«Має відбутися оновлення влади. Дуже важливо, щоб у нові міські, селищні та сільські ради увійшли порядні, чесні, не пов’язані з кримінальними схемами, енергійні, розумні, спроможні працювати в нових умовах люди. Громада потребує керівників які спроможні захистити її інтереси», — зазначив радник голови облдержадміністрації, заступник голови Комітету з децентралізації та реформування місцевої влади Сергій Юхименко.

Тому Сергій Юхименко звернувся до громадян з проханням не бути байдужими та активно брати участь в процесі реформування. Для цього пропонується об’єднуватися в ініціативні групи – в кожному селі, селищі, місті. Далі необхідно вийти на зв’язок з Комітетом з децентралізації та реформування місцевої влади.

Керівників ініціативних груп навчать конкретним крокам проведення реформи (в т.ч. щодо громадських слухань). Після цього на базі груп буде створено обласну громадсько-консультаційну Раду з реформи при облдержадміністрації.

«У владу повинні прийти нові люди, і ми хочемо їм надати таку можливість. Не будьте байдужими. Почніть діяти і у вас все вийде!», — додав Сергій Юхименко.

Пропозиції можна надсилати на електронну адресу msreform@adm.dp.ua або звернувшись за телефоном (0562) 742-70-33.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Польські експерти допомагають формувати стратегії економічного розвитку об’єднаних громад Дніпропетровщини
14 об’єднаних територіальних громад скоро з’являться на Дніпропетровщині
Досвід Дніпропетровщини в децентралізації переймають інші області України
Децентралізація влади: реформа за зачиненими дверима
Польща консультуватиме території Дніпропетровщини у питаннях об`єднання громад