Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Святослав Олійник спростував чергову брехню російських ЗМІ

Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник спростував розтиражоване центральними російськими медіа повідомлення про нібито знайдені докази причетності української влади до знищення літака Boeing 777 авіакомпанії «Малайзійські авіалінії». Йдеться про «новину», в якій стверджується, що аккаунт Олійника в соціальній мережі Facebook був зламаний, в результаті чого хакери нібито отримали доступ до його листування з міністром оборони України Валерієм Гелетеєм щодо катастрофи малазійського літака.

Святослав Олійник написав на своїй сторінці в Facebook, що його профіль у соціальній мережі не був зламаний, а новина про це є фейком.

Політик заявляє про чергову провокацію російських медіа, які вже традиційно порушують стандарти журналістської етики, публікуючи сумнівну інформацію, яку навіть не намагалися перевірити.

«Я, звичайно, віддалено знайомий з Гелетеєм, але ніколи не вів з ним листування», — написав Олійник.

Він відзначає, що не розуміє мотивів публікації в російських ЗМІ цього фейкового повідомлення, оскільки його неправдивість є надто очевидною.

«Хто їх зрозуміє, ці видання в країні, яка семимильними кроками перетворюється в Північну Корею, і громадяни якої перетворюються на світових ізгоїв», — пише про російські медіа Святослав Олійник.

Як відомо, 11-12 серпня десятки найбільших російських ЗМІ опублікували повідомлення про те, що хакери з угрупування «КіберБеркут» нібито отримали доступ до Facebook-листування двох соратників дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського – Святослава Олійника та Юрія Берези – яке нібито може свідчити про те, що малайзійський лайнер збили за планом української влади.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: «Вирус раздора». В Днепре борьба с пандемией перерастает в политическую?
Днепропетровский облсовет избрал нового председателя
Святослав Олейник стал новым президентом Федерации бадминтона Днепропетровской области
Первая сессия Днепропетровского облсовета: без сюрпризов не обошлось
Итоги недели на Днепропетровщине: 21 — 27 сентября