Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


15 поранених бійців, які знаходяться в обласній лікарні імені Мечникова, відправлять на лікування до Естонії

Про це стало відомо під час телеконференції, яка відбулася в Дніпропетровській обласній лікарні імені Мечникова. У заході взяли участь лікарі закладу, медичні експерти з Естонії, а також радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Трейгерман.

Планується, що поранених бійців відправлять до Естонії вже наступного вівторка. Складність полягає у тому, що в Україні відсутні спеціальні літаки для транспортування пацієнтів. Саме тому на лікування за кордон будуть направлені лише ті хворі, які мають можливість сидіти. Це 15 солдат, які мають, переважно, травми кінцівок.

«Це ті хлопці, які потребують якісної реабілітації», – наголосив головний лікар обласної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Наразі спеціалісти обласної лікарні імені Мечникова готують усі необхідні документи та результати обстежень, щоб направити їх на ознайомлення колегам з Естонії.

Усі питання з виготовлення закордонних паспортів бере на себе облдержадміністрація. Про це повідомив Борис Трейгерман. Загалом лікування за кордоном вже отримали 14 поранених. Це Германія, Латвія, Турція, Ізраїль.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У Дніпропетровському військовому госпіталі небайдужі громадяни допомагають відновлювати лікувальну базу
Військові медичні заклади Дніпропетровщини проінспектують
Дніпропетровські медики вивезли із зони АТО близько 2 тисяч постраждалих бійців та мирних мешканців
Майже 6,4 тисячі бійцям допомогли у медзакладах Дніпропетровщини
В больнице им. Мечникова бойцам перелили 2,5 тонны крови