Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Діти Дніпропетровщини ініціювали збір коштів для військових

У школах Дніпропетровщини пройшли масові акції на підтримку українських солдат. В одних школах діти провели ярмарки, де продавали вироби, виготовлені своїми руками, в інших змайстрували патріотичні коробочки, до якої кожен міг зробити свій внесок. Передавали кошти та листи з побажаннями миру та добра. Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

«Для нас це була велика несподіванка, коли до облдержадміністрації прийшли гості зі школи-інтернату. З’ясувалося, що у них пройшов ярмарок, для якого діти своїми руками виготовили сувеніри та солодощі. Вони це зробили для того, щоб допомогти нашим хлопцям, які сьогодні знаходяться у зоні АТО. Організовували ярмарок діти самі, без допомоги дорослих – від виготовлення поробок до їх продажу. Коли про це дізналися батьки – безумовно підтримали дітей. Це просто неймовірно, що у дітей – такий патріотизм. Це неможливо передати словами. Їх вчинки говорять самі за себе», — сказав Борис Трейгерман.

Діти загальноосвітньої санаторної школи-інтернату №3 зібрали під час ярмарку лише за 1 годину 11,5 тис грн. Всі кошти вони віднесли до відділення банку та переказали на рахунок Фонду оборони країни.

«У нашій школі відбувся ярмарок. Гроші з цього ярмарку ми хочемо передати хлопцям в зону АТО. Тому що їм зараз дійсно дуже важко. За 1 годину ми зібрали 11 тисяч гривень. Це було несподівано, але це правда», — розповів Олексій Дмитренко, учень 7 класу.

Юля Діденко, учениця 7 класу, додала: «Ми самі не очікували, що всі так легко відгукнуться. Нам сподобалася ця ідея, ми всі загорілися і почали домовлятися, як це буде. Потім дізналися батьки і почали нам допомагати. На ярмарку деякі діти продавали свої вироби, деякі випічку. Хто що міг, те й зробили. Тепер ми хочемо допомогти солдатам. Адже це дуже боляче і погано, коли в країні таке відбувається».

Як розповідає член батьківського комітету школи Наталя Олександрівна, всі діти дуже важко переживають ті події, які відбуваються в Україні. Тому вони самостійно вирішили їм допомогти. «Мій син навчається в інтернаті, прийшов до дому і каже: ми збираємось роботи ярмарку, давай зробимо якийсь виріб чи спечемо щось. Я, як і інші батьки, підтримали дітей. Допомогли все це продати. Ціни не вказували. Продавали вироби навіть по гривні. Та не дивлячись на це, змогли зібрати понад 11 тисяч гривень», — зазначила вона.

Свій внесок на допомогу українській армії зробили й діти школи-інтернату № 90. Вони ініціювали акцію «Мільйони сердець», яка направлена на допомогу солдатам, які воюють на Донбасі. Випускники самі зробили дві коробки, які розмістили в класах. Вчителі, батьки та діти заходили до класу та по можливості кидали туди гроші.

«Я хочу побажати нашим захисникам щастя, здоров’я, пораненим – швидкого одужання. Також хочу сказати їм, щоб тримались. Вони наші герої. Їх сім’ям бажаю, щоб у них не було горя, лише благополуччя та чисте небо над головами», — сказав Володимир, учень школи-інтернату № 90.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Джерельна на передову: дніпропетровські учні передали в зону АТО 20 тис. літрів води
У лікарні ім. Мечникова відбудеться акція «Підтримай героя»
Молодий дніпропетровський вчений віддасть премію Кабміну на підтримку бійців АТО
В Днепропетровске начали производить современные прицельные комплексы для автоматов Калашникова
Дар’я Андрусенко-Якотюк: «Президент пообіцяв провести нараду волонтерів Дніпра»