Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Дніпропетровську область відвідала засновниця російської громадської організації «Груз-200» Олена Васильєва

Дніпропетровську область відвідала засновниця російської громадської організації «Груз-200» Олена Васильєва. Під час візиту до регіону правозахисниця відвідала лікарні, де поспілкувалася з медиками та пораненими, а також морги. Крім того, вона зустрілася з громадськістю та керівництвом Дніпропетровщини. Про підсумки зустрічей розповідала під час спільної з радником голови ОДА Тетяною Губою прес-конференції.

Олена Васильєва розповіла про те, що на прикладі конкретних доказів – відео та фотографій – розповідає російським матерям правду про те, що їх сини роблять на території України.

«Я хочу вибачитися за Росію, за те, що моя країна почала війну проти вашої», – сказала російська правозахисниця.

«Олена Васильєва – це та людина, яка перейнялася ситуацією в Росії та Україні, долею матерів солдат. Я хочу подякувати їй за те, що вона знайшла можливість приїхати сюди та пройти наш щоденний шлях. Це спілкування з медиками, пораненими солдатами, відвідування моргів. Ми відкриті для спілкування, ми – мирна нація і не хочемо війни. Та ми будемо захищати свою територію. Російські ж матері мають розуміти, де знаходяться їх сини. Я сприймаю Олену Васильєву як голос миру. Об’єднало ж нас горе матерів. Ми будемо й надалі спілкуватися та співпрацювати», – сказала радник голови ОДА Тетяна Губа.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.