Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Дніпропетровщині інваліди війни отримують 100% знижку на сплату комунальних послуг

Також знижки на комунальні послуги мають учасники бойових дій (75%) та учасники війни (50%). Загалом на Дніпропетровщині проживає 112,2 тис ветеранів, з них 8 тис – інваліди, 16,9 тис – учасники бойових дій, 69,9 тис – учасники війни. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління у справах інвалідів та ветеранів департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА Анатолій Бейцун.

«Площа житла, на яку надається знижка, становить 21 кв. м на кожну особу, яка постійно живе в житловому приміщенні і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. м на сім’ю. Особа, яка проживає сама в квартирі, по житловому законодавству – це сім’я», – пояснив Анатолій Бейцун.

Також він розповів, що у 2014 році проведено 82 ремонти житла ветеранів регіону зі 124 запланованих. 24 ветерани забезпечені житлом.

«В області постійно здійснюється комплекс заходів, спрямованих на посилення захисту ветеранів війни, зокрема покращення їх медичного, соціального та пенсійного забезпечення», – наголосив Анатолій Бейцун.

Так, губернатор Дніпропетровщини Ігор Коломойський доручив головам міст та районів регіону обстежити житлові умови ветеранів, визначитися з потребою коштах на проведення ремонтів та закласти цю суму у бюджети на 2015 рік.

Що стосується медобслуговування, то на сьогодні профілактичними оглядами вже охоплено 106 тис ветеранів Дніпропетровщини (це майже 97% від загальної кількості), з них 1,5 тис оглянуто вдома. У віддалені сільські районі виїжджають бригади лікарів. У 2014 році було вже таких 54 виїздів, під час яких оглянуто 400 ветеранів. Про це під час прес-конференції розповіла в.о. заступника директора – начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Ніна Чумаченко.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Парадоксы децентрализации: централизация соцзащиты?
Как днепрянам получить адресную материальную помощь из бюджета
«Семья героя»: Какая помощь оказывается военнослужащим и членам их семей в Днепре
Жители Днепропетровщины могут воспользоваться услугами муниципальной няни
44 громады Днепропетровщины получили компьютеры для работников соцзащиты