Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Німецький Фонд імені Генріха Бьолля готовий допомагати Україні на шляху її євроінтеграційного вибору

Про це стало відомо під час зустрічі радника голови облдержадміністрації Бориса Трейгермана з представниками німецького Фонду імені Генріха Бьолля.Фонд працює не з політиками та партіями, а з громадянами та суспільством.

«Для нас важливо, що ЄС хоче допомогти нам побудувати європейське суспільство. Щоб побудувати щось гарне, потрібні хороші вчителі. А ЄС цю демократію будує протягом довгих років. Останні події в Україні демонструють, що наш народ прагне побудувати демократичне суспільство», — сказав Борис Трейгерман.

Він також наголосив, що ті процеси, які сьогодні відбуваються у суспільстві – а це і боротьба з корупцією, і формування нових законів, — це боротьба нового зі старим.

Глава Правління Фонду імені Генріха Бьолля Ральф Фюкс наголосив, що ситуація в Україні має велике значення для Європи, тому ми хочемо знайти можливості до взаєморозуміння і співробітництва.
«Ми впевнені, що Україна досягне своєї мети, спираючись на демократичні принципи громадянського суспільства», — сказав Ральф Фюкс.

Довідка:

Фонд імені Генріха Белля є німецьким політичним ліволіберальним фондом, близьким до Партії Зелених («Союз 90 / Зелені») Німеччини і являє собою частину європейського зеленого руху. Фонд має самостійний юридичний статус і є неприбутковою, незалежною, громадською організацією. Діяльність Фонду фінансується в основному за рахунок Федерального уряду Німеччини. Він здійснює свою діяльність як в Німеччині, так і за її межами. Його організаційна структура включає 16 земельних фондів в самій Німеччині та 28 закордонних представництв, які ведуть діяльність в 60 країнах на 4 континентах.

Пріоритетним завданням фонду є політична освіта, мета якої — сприяти розвитку демократії, побудові дієвого громадянського суспільства, розширенню участі свідомих громадян в суспільному і політичному житті країни, поглибленню взаєморозуміння між народами. У своїй роботі фонд орієнтується на такі важливі цінності, як екологія, демократія, гендерна рівність, сталий розвиток, гуманізм, солідарність і ненасильство і керується словами Гайнріха Бьолля «Втручання є єдиною можливістю залишитись реалістом».

З квітня 2008 року Представництво Фонду імені Генріха Белля почало свою роботу в Україні.

Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні реалізує на сьогодні наступні програми:

  • Сприяння демократії та розвиток громадянського суспільства (сприяння активній участі громадян в управлінні державою, розвиток політичної культури громадян, підтримка громадських організацій та журналістів, критичне переосмислення історії та підтримка зеленого руху і носіїв ліво-ліберальних ідей);
  • Гендерна демократія та права жінок (гендерна рівність, підтримка жіночого руху, боротьба з ксенофобією і злочинами на грунті ненависті, запобігання дискримінації меншин, боротьба за права ЛГБТ);
  • Екологія, клімат і енергетика (сприяння підвищенню енергоефективності, захист клімату, підтримка антиатомного руху, екологічна модернізація суспільства).

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Как украинцы относятся к решению КСУ про е-декларирование: результаты опроса
Где в Днепре разоблачители коррупции могут получить бесплатную правовую помощь
Проект активистов Днепра вошел в десятку лучших молодежных практик в Украине
В Днепре состоится антикоррупционный тренинг
В Днепре презентовали карту ремонтов, проводимых за бюджетные деньги