Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Ніяких почергових відключень електроенергії на Дніпропетровщині не планується, — Олексій Бурік

Цього року Україна має переживати зиму в умовах жорсткої економії газу. На Дніпропетровщині для того, аби в домівках жителів регіону було тепло, розроблено низку організаційних, технічних та антикризових заходів. Ніяких обмежень електропостачання мешканців вони не передбачають. Чутки про це розвіяв під час прес-конференції заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олексій Бурік. Також у ній взяв участь начальник управління паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Едуард Кирпичов.

Олексій Бурік зазначив, що цього року опалювальний сезон буде починатися за спільним рішенням Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Вони будуть давати вказівки про початок сезону кожному з регіонів.

На цьому тижні органи місцевого самоврядування Дніпропетровщини отримають дозвіл почати роботу альтернативних джерел опалення.

«Проте 90% котелень нашої області, робота яких пов’язана з газом, розпочнуть роботу тільки за вказівкою двох міністерств. Ми технічно готові на 100% до опалювального сезону. Чекаємо тільки дозволу і початку поставки газу в область. Судячи з останніх переговорів, які ми ведемо з міністерствами і адміністрацією Президента, є надія, що опалювальний сезон почнеться вчасно — 15 жовтня», — розповів він.

Олексій Бурік додав, що регіону виділено баланс ресурсів, які він може використати — це на 30% менше від тієї цифри, яка була в опалювальному сезоні 2013-2014 рр. Тому в області розроблено заходи, які дозволять прожити опалювальний сезон з теплом. Це організаційні заходи: визначення термінів початку та завершення опалювального сезону. Технічні: на суму 90 млн грн проведено заходи для того, щоб зменшити кількість споживаного в області газу. Отримано субвенцію від держави на суму 38 млн грн., за рахунок якої три заклади охорони здоров’я та 8 закладів освіти переведено на альтернативні види опалення. Антикризові: зміщення термінів опалювального сезону, перенесення деяких навчальних термінів тощо.

«Звичайно, буде жорстка економія, — підкреслив заступник губернатора. – Проте, ми провели низку нарад з обленерго. Відразу хочу розвіяти чутки про почергові відключення електроенергії. Такі заходи не плануються».

Начальник управління паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Едуард Кирпичов зауважив, що задеклароване Кабміном України підвищення цін на газ скоріше за все торкнеться тих, хто споживає багато — понад 2,5 м3 в рік. При цьому до 90% мешканців Дніпропетровщини цей показник не перевищують. У цій категорії зростання цін передбачається мінімальне.

«З департаментом соцзахисту відпрацьовано відповідний механізм призначення субсидій на спожитий газ. Механізм діє, фінансування достатньо», — наголосив він.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Тепловики Днепра подвели итоги отопительного сезона
Отопительный сезон в Днепре завершится 1 апреля
Когда в Днепре отключат отопление
Двое чиновников мэрии Днепра получили выговоры за ненадлежащую подготовку к отопительному сезону
НЕТ тепла: концерт БАХА в Каменском отменён!