Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


8 перетворень, які зроблять бібліотеку Дніпра сучасною

Дніпропетровська бібліотека на вул. Леніна – це 6 поверхів з купою зал та складів, з яких відвідувана лише одна зала – Інтернет-центр. Офіційно бібліотеку відвідують 110 000 людей щороку, по факту – дещо менше.

Маючи досвід створення арт-закладів (креативний простір «Риба Андрій», арт-кафе «Невідомий Петровський», івент-кафе «Хундертвасер» та ін.), дніпропетровська організація вирішила на гребні потенційних змін в країні розробити і спробувати втілити зміни у міську бібліотеку.

8 принципів оновленої бібліотеки (версія від К12):

1. БІБЛІОТЕКА – це сучасна читальна зала 24/7. З Wi-Fi, кавою, електронними книжками, вільним доступом до друкованих книжок.

2. БІБЛІОТЕКА – частина міського простору. Тут читають книжки, спілкуються, навчаються, культурно відпочивають.

3. БІБЛІОТЕКА – це і медіатека. Кінозала, проектори, електронні книжки, доступ до Інтернет, аудіо та відео курси.

4. БІБЛІОТЕКА – місце зустрічей міської громади. Провести зібрання своєї організації? Організувати громадські слухання? Хочете створити ОСББ? Вхід вільний для всіх, хто має бажання організовуватись та взаємодіяти.

5. БІБЛІОТЕКА – місце для навчання. Пенсіонери навчаються користуватись ПК, адже їм треба мати доступ до інформації, безкоштовний SKYPE-зв’язок та сторінки у FB/VK. Молоді – майстер-класи, навчальні семінари та тренінги.

6. БІБЛІОТЕКА – точка розвитку міста. Інститут стратегічного планування міста? В бібліотеці. Форум меценатів міста? Також тут. Форум вчених з питань урбаністики? Ласкаво просимо. Зі стін бібліотеки має вийти стратегія розвитку міста від громадськості, яку вона ж і реалізовуватиме.

7. БІБЛІОТЕКА – твій старт у бізнесі. Хочеш попрацювати у вільний час? Відкриваєш бізнес, і немає місця для зустрічей? Хочеш почитати або отримати консультацію по бізнесу? Бібліотека – твоє рішення проблем.

8. БІБЛІОТЕКА – це бренд. Сучасний логотип, зрозумілі вказівники, мапа бібліотеки, все має бути виконано у єдиному фірмовому стилі. Сторінки у FB/VK, спілкування зі ЗМІ – це щоденна комунікація з дніпропетровцями.

К12 може реалізувати ці їдеї. Протягом листопада вони проведуть тестово кілька заходів, після чого їм можуть довірити і всі ці більш глобальні та важливі зміни.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Присвоят ли днепровской библиотеке имя Джона Маккейна
Вскоре в Днепре откроется бесплатный кинотеатр
ДнепрОГА подарила новые книги сельской библиотеке Богдановской громады – Юрий Голик
Днепрян приглашают на бесплатные мастер-классы в библиотеку
Let’sREAD: библиотека в Днепропетровской ОГА ждет читателей