Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Дніпропетровщина – самодостатній регіон України, – Олег Кужман

Сьогодні незважаючи на складну економічну ситуацію в Україні, Дніпропетровщина не здала своїх позицій. Наш регіон дає 20% податку на додану вартість, повністю виконує всі бюджетні зобов’язання перед країною. Дніпропетровська область – одна з бюджетоутворюючих в Україні. Про це та про те, як регіон справляється у складній економічній ситуації, розповів директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Олег Кужман на програмі «Погляд».

Олег Кужман зазначає, що основний пріоритет Дніпропетровщини в тому, що обласна влада змогла переконати іноземних інвесторів у безпеці продовження бізнесу в регіоні.

«Ми сьогодні не втратили іноземного інвестора, який вкладає у промисловість. І ми в цьому плані сьогодні займаємо перше місце в Україні. Інвестор нам повірив. І ті люди, які вклали свої гроші в промисловість, в аграрний сектор, не збираються їх забирати. Інвестори нам вірять, не дивлячись на те, що регіон знаходиться поруч з територією АТО. І це перемога Дніпропетровщини», — зазначив Олег Кужман.

Директор департаменту економічного розвитку ОДА бачить одним з основних перспективних напрямків розвитку Дніпропетровщини – поліпшення інвестиційного клімату регіону.

«Ми не беремо кредитів, ми живемо за свої. Сьогодні Дніпропетровщина – самодостатній регіон. Ми виконуємо всі свої бюджетні зобов’язання перед країною. І не говоримо про кредити, ми говоримо про інвесторів. Нам важливіше, щоб люди вкладали в нашу область гроші, створювали тут робочі місця, наші жителі отримували зарплату і платили податки. А область ці гроші вже буде витрачати на соціальні моменти – пенсії, стипендії тощо», — розповідає Олег Кужман.

Окреслюючи проблемні моменти, директор департаменту пояснює, що на даному етапі важливим питанням є переорієнтація ринків збуту.

«Питому вагу в обсязі експорту складають країни СНД (30%), ЄС – 20,5%, Африка – 9,7%, Америка – 1,5%, інші країни – 0,5%. Вже по цифрам видно, що нам потрібно сьогодні ці 30% замінювати. Але дуже не просто переорієнтувати підприємства на інші види продукції. Тому зараз маркетологи ведуть роботу по зміні ринків збуту. Звичайно ж, це нелегко. Дуже складно увійти на вже усталені ринки і конкурувати. Це вимагає великої праці і відповідальності», — каже Олег Кужман.

Але він зазначає, що після укладення угоди з ЄС збільшилися обсяги поставок нашої продукції в країни Європи, особливо аграрного та частини промислового секторів.
«Для нас зараз дуже важливий аграрний сектор, переробна та харчова промисловості, що сьогодні величезними темпами розвиваються. Для цього існують державні та обласна програми розвитку та кредитування аграріїв», — зазначає Олег Кужман.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Единственное на Днепропетровщине угледобывающее предприятие – флагман в обеспечении энергонезависимости всей Украины – Владимир Гройсман
Днепропетровщина — лучшая в Украине по промышленному развитию и привлечению инвестиций
Рейтинг Мінрегіону: Дніпропетровщина № 1
Промислові підприємства Дніпропетровщини заробили 10-й мільярд доларів, — Валентин Резніченко
Промисловість Дніпропетровщини другий місяць поспіль нарощує обсяги виробництва