Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Дніпропетровщина готується взимку прийняти в кілька разів більше переселенців з Донбасу

Наразі в Донецькій і Луганській областях зосереджено близько 4 — 4,5 млн людей. Очікується, що з настанням холодів кількість переміщених осіб на Дніпропетровщині може зрости в кілька разів. Завдання Дніпропетровської облдержадміністрації – прийняти цих людей, забезпечити їх житлом та іншою найнеобхіднішою допомогою. Про це радник губернатора Борис Трейгерман повідомив під час зустрічі з Генеральним Консулом Німеччини у м. Донецьку Детлефом Вольтером. Також на зустрічі був присутній радник губернатора Станіслав Молоков.

«Наші взаємини стають більш тісними та дружніми. Ми допомагаємо вирішувати один одному проблеми практично щодня. Сьогодні основна тема для нас — тимчасово переміщені особи. Наближається зима, і перед адміністрацією стоїть чітке завдання — зробити так, щоб жоден український громадянин, який прибуде до нас з території Донецької та Луганської областей, не залишився без нашої уваги. Ми його повинні нагодувати, поселити, обігріти, одягнути», — розповів Генеральному Консулу Борис Трейгерман.

Він додав, що найголовніше завдання – нікого не залишити на вулиці. Радник губернатора подякував німецькій стороні за допомогу в забезпеченні таких людей житлом. Нагадаємо, що на Дніпропетровщині найближчим часом з’являться модульні будинки для вимушених переселенців.

«Ми моніторимо область на предмет того, скільки місць ми маємо в резерві для поселення переселенців: це і недіючі палаци культури, і спортивні зали, і навчальні заклади. Тому що з настанням холодів кількість переселенців може зрости в кілька разів. Влада має бути готовою їх прийняти», — підкреслив Борис Трейгерман.

Станіслав Молоков наголосив, що за офіційними даними в області знаходиться 47 тис переміщених осіб. За неофіційними – ця цифра може сягати 80 тис людей.
«В області організовано роботу щодо соціального захисту переміщених осіб. Ми працюємо також з волонтерами, ООН, Європейським Союзом, з різноманітними фондами», — наголосив він.

Але існує ще безліч питань, які регіону належить вирішити, зокрема, вони стосуються працевлаштування переселенців та забезпечення їх житлом. Борис Трейгерман запросив Генерального Консула на Міжнародну конференцію з проблем тимчасово перенесених осіб, яка незабаром відбудеться у Дніпропетровську. Її мета — привернути увагу міжнародної спільноти до проблем переселенців і знайти їх реальне вирішення.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В Павлограде представили мобильное приложение для помощи переселенцам
Днепровские юристы помогают переселенцам получить компенсацию за разрушенное жилье
На Днепропетровщине более тысячи семей-переселенцев получат ваучеры на покупки в супермаркете
22 июля в модульном городке для переселенцев в Днепре состоится масштабный концерт
Европейский инвестбанк профинансирует 16 проектов Днепропетровщины, направленных на помощь переселенцам