Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Дніпропетровщина, Львівщина та Івано-Франківщина будуть співпрацювати у сфері сталого муніципального розвитку

Дніпропетровщина, Львівщина та Івано-Франківська область будуть співпрацювати у сфері сталого муніципального розвитку. Відповідні угоди 31 жовтня у Львові підписали селища міського типу Томаківка (Дніпропетровщина) і Верховина Івано-Франківської області, а також смт Петриківка з містом Жовква (Львівська обл). Співпраця передбачає постійний обмін досвідом у сфері сталого муніципального розвитку між цими населеними пунктами. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

«Одним із напрямків сталого муніципального розвитку є енергетична та екологічна безпека, розвиток малого та середнього бізнесу, підтримка культури та розвиток людського потенціалу. Дніпропетровщина має вагомі та унікальні для України напрацювання у цих сферах та готова поділитись своїми досягненнями з іншими регіонами. У свою чергу ми відкриті для нових знань і практик, якими оперують наші колеги у розвитку своїх територій. Такий підхід дозволить самоорганізувати громади, а отримані знання — оптимізувати фінансові ресурси місцевих бюджетів, створити належні умови для розвитку та підвищення достатку громадян», — наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Нагадаємо, 30-31 жовтня у Львові відбулася міжнародна конференція «Сталий розвиток малих міст України в контексті нової європейської перспективи». Захід проводив Фонд Ганса Зайделя спільно з Нацагентством України з питань державної служби для обговорення актуальних питань у сфері місцевого самоврядування в контексті децентралізації влади та європейської перспективи. Участь у ньому взяли представники місцевої влади з більшості українських областей, дипломати та національні і баварські експерти з розвитку місцевого самоврядування.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: