Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Дніпропетровщині компенсацію витрат на житлово-комунальні послуги отримують вже 335 сімей

Ще понад 250 сімей звернулося до органів соціального захисту за правом на отримання компенсації. Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА. Така програма була запроваджена в Україні ще влітку 2014 року для того, щоб підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги не вдарило по кишені найменш захищених верств населення. Компенсація покриває різницю в оплаті та дозволяє значно заощадити сімейний бюджет.

Право на призначення компенсації мають сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких (за попередні шість місяців) не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї. Прожитковий мінімум сім’ї дорівнює сумі прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї (відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення).

Приклад: сім’я з чотирьох осіб (чоловік, дружина, одна дитина віком до 6 років, а друга — від 6 до 18 років). Заробітна плата чоловіка та його дружини складає 4500 грн. на місяць. Прожитковий мінімум для сім’ї становить 4764 грн. (1218 грн.*2 особи + 1286 грн. + 1032 грн.). Дохід сім’ї менший за прожитковий мінімум для сім’ї. Сім’я має право на компенсацію.

Для призначення компенсації потрібно звернутися із відповідною заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Для призначення компенсації разом із заявою необхідно надати:

— Довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб.

— Довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (будинку).

Розмір компенсації визначається як різниця між розміром плати за послуги (у межах норм споживання) після підвищення цін і тарифів та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги.

Приклад: до підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію (до 1 травня 2014 року) сім’я сплачувала за ці послуги 300 грн. на місяць, а після підвищення – 400 грн. Розмір щомісячної компенсації становить 100 гривень.

Компенсація розраховується з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 року.

Розмір призначеної компенсації перераховується щомісяця підприємствам, що надають комунальні послуги, і зараховується на особові рахунки заявника.

Важливо:

Компенсація надається на безповоротній основі, її отримання не пов’язане із зміною форми власності житла і не тягне за собою таку зміну.

Для одержання компенсації сім’я має сплачувати свою частину платежу за комунальні послуги, у іншому випадку — надання компенсації припиняється.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Около 40 днепропетровских семей обратились за компенсацией на оплату коммунальных услуг
На Дніпропетровщині близько 30 сімей вже отримують компенсацію витрат на житлово-комунальні послуги
В Днепропетровске вводится новый вид помощи — компенсация на оплату коммунальных услуг