Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Прокуратура Дніпропетровської області обговорила стан розслідування катастрофи з літаком Іл-76

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому прокуратурою Південного регіону за додержанням законів у воєнній сфері за фактом збиття літака на території Луганської області, що призвело до загибелі 40 військовослужбовців із Дніпропетровщини та 9 членів екіпажу (за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України – терористичний акт, який призвів до загибелі людей).

Провадження досудового розслідування 30.07.2014 року прийнято слідчим відділом УСБУ у Дніпропетровській області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.

З’ясовано, що 14 червня 2014 року, близько 01 години 10 хвилин, при проведенні антитерористичної операції на території Луганської області під час транспортування особового складу військовослужбовців Збройних Сил України та військової техніки при здійсненні заходу на посадку в аеропорт м. Луганська невстановленими особами з використанням переносного зенітно-ракетного комплексу був уражений військово-транспортний літак Іл-76 МД військової частини Повітряних Збройних Сил України. Внаслідок ураження літак загорівся та впав. На момент знищення на борту літака перебувало 9 членів екіпажу та 40 військовослужбовців зведеного підрозділу військової частини з Дніпропетровщини, які всі загинули.

У рамках кримінального провадження допитано 132 свідка, проведено 112 експертиз, в тому числі молекулярно-генетичну для встановлення осіб загиблих воїнів. На сьогодні встановлено належність усіх тіл загиблих.

У прокуратурі області на засіданні колегії детально обговорено стан розслідування та процесуального керівництва у даному провадженні та визначено подальші заходи,спрямовані на розкриття цього злочину.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В Бабушкинском суде все судьи отказались судить лидеров ЛНР
Генерала Назарова приговорили к 7 годам тюрьмы
Суд по делу о сбитом самолете Ил-76 определил одним из ответчиков Минобороны
Днепропетровщина почтила память погибших в самолете ИЛ-76
В Днепре пройдет концерт-реквием ко второй годовщине гибели экипажа «ИЛ-76»