Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Співробітники СБУ викрили корупційні дії посадовця Державної адміністрації залізничного транспорту України

За своїми функціональними обов’язками цей чиновник міг впливати на формування плану закупівель товарів для потреб Укрзалізниці, повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що посадовець, зловживаючи службовим становищем, вимагав 100 тис. гривень у представників підприємства з Дніпропетровська, яке спеціалізується на виготовленні обладнання для залізниці, обіцяючи їм за це сприяння в отриманні замовлення від державного підприємства.

Не чистий на руку посадовець крім разової «винагороди» сподівався отримати від підприємців ще й «відкат» у розмірі 10-15 відсотків від загальної суми майбутніх контрактів.

Неправомірні дії чиновника задокументовано.

За матеріалами СБУ Головним слідчим управлінням МВС України розпочато кримінальне провадження. Зловмисникові оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Наразі за рішенням суду він перебуває під вартою.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В Днепре полиция разоблачила во взяточничестве и.о. руководителя одного из отделов Самарского райсовета
Треть украинцев считают уровень коррупции в Украине критическим: результаты опроса
На Днепропетровщине работника полиции разоблачили на получении неправомерной выгоды
Прокурора одной из местных прокуратур Днепропетровщины задержали на взятке
7 тыс. долларов США неправомерной выгоды — экс-прокурор из Днепропетровщины предстанет перед судом