Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Для створення технопарку на Дніпропетровщині буде використано досвід Туреччини

1 грудня голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод зустрівся з віце-президентом Технопарку ODTU Teknokent (Турція) Уфуком Батумом, щоб обговорити напрямки та перспективи співпраці щодо створення технопарків на території Дніпропетровської області. До обговорення долучилися представники влади, бізнесу та ректори провідних дніпропетровських вузів.

«Останні події в Україні, звичайно ж, насторожили інвесторів і пригальмували їх активність. Тому ми шукаємо сучасні інноваційні практики, які було б можливо застосувати у нас та покращити економічну привабливість як нашої області, так і держави в цілому. Однією з таких можливостей є створення технопарків. Вони дозволять забезпечити повний цикл реалізації інноваційних практик: ідеї народжуються у науковому товаристві – втілюються у інвестиційних пропозиціях – реалізовуються на практиці. І зараз ми працюємо над перспективою створення технопарку у Дніпропетровську», — розповів Євген Удод на прес-конференції в ІА «Мост Днепр».

Створення технопарку дозволить об’єднати зусилля влади, бізнесу та наукового співтовариства. Наразі у цьому напрямку Дніпропетровщина має ряд переваг: у нас більше 30% молоді вивчає точні науки (у той же час у ЄС – 7-8%). Щорічно не менше 10 студентів отримують міжнародні премії та гранти за свої наукові винаходи та досягнення – цей показник найвищий в Україні. Зацікавленість у створенні технопарку та участі у проекті вже виявили чотири дніпропетровських вузи.

«У Туреччині створено більше 40 технопарків і наш ODTU Teknokent являється найбільшим і найінноваційнішим в країні. Мені буде приємно поділитися десятирічним досвідом у створенні технопарків з Дніпропетровщиною. Я переконався, що у вас є високий потенціал для успішного втілення цього проекту», — зазначив Уфук Батум.

Довідково: Технопарк – це комплекс, у якому об`єднані науково-дослідні інститути, об’єкти індустрії, ділові центри, виставкові площадки, навчальні заклади, а також обслуговуючі об’єкти. Тобто, це така форма науково-інноваційного процесу, яка сприяє ефективній комерціалізації високотехнологічних розробок.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Євген Удод: Від технопарку виграє не тільки бізнес, а й саме місто і його жителі