Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Євген Удод: Від технопарку виграє не тільки бізнес, а й саме місто і його жителі

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод ознайомився з роботою технопарку у Вроцлаві (Польща), щоб залучити польські технології та отримати експертну і фінансову підтримку від Європейського союзу у впровадження подібного проекту у Дніпропетровську.

Вроцлавський технопарк займає кілька кварталів на околиці міста, і будівництво ще триває. Приміщення з усією необхідною інфраструктурою здаються компаніям, які працюють у сфері високих технологій. Підприємцям не треба вкладати в устаткування, вони приходять на готове, причому, за дуже прийнятну орендну плату.

Результат — в одному тільки Вроцлаві знаходяться європейські центри таких компаній як Hewlett Packard, LG, Toshiba, Philips і, найбільший орендар технопарку, європейський фінансовий центр IBM, який займає чотири будівлі. Крім гігантів у технопарку базується велика кількість малих і середніх фірм, які займаються розробкою обладнання, програмного забезпечення, медичної техніки, тощо. Подібні технопарки є майже у всіх великих містах Польщі.

«Від технопарку виграє не тільки бізнес, а й саме місто і його жителі, бо отримують робочі місця, а також капіталовкладення великих компаній, наприклад, в освіту. Це стимулює фахівців у сфері високих технологіях залишатися працювати в країні», — зазначив Євген Удод.

Нагадаємо, 1 грудня Євген Удод анонсував створення технопарку на Дніпропетровщині. Експертну підтримку надаватиме турецький лідер у цьому напрямку – ODTU Teknokent.

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Для створення технопарку на Дніпропетровщині буде використано досвід Туреччини