Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпропетровську відзначають День Соборності (ФОТО)

У Дніпропетровську відзначають День Соборності. Святкування розпочалося з урочистостей біля пам’ятника молодому Тарасу Шевченку. У церемонії покладання квітів взяли участь виконувач обов’язків Дніпропетровського міського голови Максим Романенко, перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Сергєєв, заступник голови обласної ради Анатолій Адамський, представники політичних партій, громадських організацій та просто небайдужі містяни. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять українців, що віддали свої життя за свободу та незалежність нашої держави.

По обіді у Дніпропетровську стартує акція символічного об’єднання двох берегів Дніпра під назвою «Дніпро єднає Україну». На Новому мосту дніпропетровці вишикуються живим ланцюгом на знак єдності та неподільності нашої країни. У руках вони триматимуть кілометровий український рушник. Долучитися до акції планує Президент України Петро Порошенко.

22 січня 2015 року в Україні відзначається 96-та річниця прийняття Універсалу Директорії про Злуку Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в єдину державу. Ця подія увійшла в історію як День української соборності, який репрезентує віковічні прагнення українського народу до об’єднаності, цілісності та неподільності.

Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року, з 2011 року указом Президента України це свято йменується День Соборності та Свободи України.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В День Соборности сотни днепрян спели гимн и оставили отпечатки ладоней на карте Украины
В День Соборности сотни днепрян создали живую карту Украины
Чествование героев, флешмоб и патриотические акции: Днепр отмечает День Соборности Украины
Привітання голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка із Днем Соборності
Днепр отмечает День Соборности Украины