Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Профтехосвіта Дніпропетровщини відкриває декаду робітничих професій металургійної та гірничодобувної промисловості

На Дніпропетровщині розпочато декаду робітничих професій металургійної та гірничодобувної промисловості під гаслом «Робітнича професія – платформа кар’єрного зростання». Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Відкриття декади відбулось на базі професійно-технічного училища № 2 м. Дніпропетровська, профільного навчального закладу, що здійснює підготовку висококваліфікованих робітників за 17 ліцензованими професіями та щорічно має контингент учнів понад 400 осіб. Всього в регіоні функціонує більше 20 професійно-технічних навчальних закладів, які навчають металургійним та гірничим професіям.

У заході прийняли участь понад 800 учнів 7-11 класів шкіл м. Дніпропетровська, представники департаменту освіти і науки облдержадміністрації, навчально-методичного центру профтехосвіти у Дніпропетровській області, підприємств – замовників робітничих кадрів «Інтерпайп НТЗ» та  «Дніпропетровського заводу бурового обладнання», обласного центру зайнятості, Дніпропетровського обласного комітету профспілок металургів і гірників, Федерації об’єднання роботодавців Дніпропетровщини.

Для школярів в рамках програми проведено ознайомлення з виставкою технічної творчості навчальних закладів, творчих та дипломних робіт учнів і випускників ПТНЗ, майстер-класами з професій, відвідування кабінетів, лабораторій, тренажерів. Учням шкіл запропонували на годину стати учасниками начально-виробничого процесу в реальному часі. Учні шкіл отримали консультації спеціалістів ПТНЗ та центру зайнятості з питань вибору професій.

Відбулась зустріч представників лідерів учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів м. Дніпропетровська в рамках програми «Шлях до професіоналізму». Мета зустрічі: забезпечення наслідування досвіду поколінь, збереження та розвиток корпоративної культури; формування відповідального відношення майбутніх робітників до сучасного і майбутнього промисловості; залучення молоді до активної участі в профспілковій та громадській діяльності.

Всім бажаючим була надана можливість висловити свої професійні наміри та побажання в інтерв’ю журналістам інформаційного центру навчального закладу.

Свято продовжила літературно-музична презентація робітничих професій, профтехосвіти та галузі агітаційно-просвітницьким гуртом училища.

Результатом заходу став прийом документів 10 майбутніх абітурієнтів на навчання в професійно-технічному училищі №2.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: 5 закладів профосвіти Дніпропетровщини отримають кошти на облаштування навчально-практичних центрів
Кабмин одобрил проект Закона «О профессиональном образовании»
Как будут финансироваться ПТУ Днепропетровщины в этом учебном году
На Дніпропетровщині в одному з профтехучилищ відкрили навчально-практичний центр із сучасним обладнанням
У 2015 році профтехучилища та підприємства Дніпропетровщини пройдуть спеціальне анкетування