Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Спеціалісти проекту РЕОП підготували звіт з бенчмаркінгу конкурентоспроможності Дніпропетровська

Спеціалісти проекту РЕОП підготували звіт з бенчмаркінгу конкурентоспроможності Дніпропетровська. Порівняли наше місто з 7 вітчизняними та зарубіжними містами-аналогами за допомогою інструменту бенчмаркінгу й розробили рекомендації щодо підвищення його конкурентоспроможності. Зокрема, Дніпропетровськ порівняли з такими містами-аналогами, як: Донецьк, Харків, Запоріжжя (Україна), Тулуза (Франція), Дортмунд (Німеччина), Краків (Польща), Красноярськ (Росія).

У деяких сферах Дніпропетровськ продемонстрував високі результати, а в деяких — навпаки. Наприклад, у сфері людського капіталу місто характеризується відносно високим рівнем зайнятості, але в структурі його населення значною проблемою є низька тривалість життя порівняно з європейськими містами та високий рівень смертності. У 2012 році у місті спостерігався найвищий рівень смертності серед усіх міст-конкурентів — 13,5 померлих на тисячу осіб.

Дослідження продемонструвало, що у Дніпропетровську порівняно велика кількість лікарів відносно чисельності його населення. Зокрема, кількість лікарів в обласному центрі суттєво перевищує їх чисельність в інших містах України, що були залучені до аналізу. Проте з-поміж усіх міст Дніпропетровськ посідає лише друге місце за показником кількості лікарів, лідером є Красноярськ.

Експерти також дійшли висновку, що в місті бракує добре розвиненої туристичної інфраструктури. Дніпропетровськ знаходиться на другому місці з-поміж міст України за показником кількості місць у готелях, а в загальному рейтингу — на п’ятому місці. В той же час у Дортмунді кількість місць у готелях у розрахунку на чисельність жителів більша майже вдвічі, у Тулузі — вчетверо, у Кракові — майже всемеро. У сфері довкілля спостерігається відносно низький рівень забруднення води, однак, високий рівень забруднення повітря. За показником забруднення повітря Дніпропетровськ у 2012 році мав гірший показник порівняно з двома іншими промисловими містами України — Донецьком і Харковом, зазначають у проекті РЕОП.

Експерти рекомендували владі міста працювати над зниженням рівня передчасної смертності, розвитком освіти та модернізацією системи надання медичних послуг. Також Дніпропетровську варто підвищувати ефективність туристичної інфраструктури, спрощувати залучення інвестицій та знижувати рівень викидів в атмосферне повітря, додають у проекті РЕОП.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: