Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


У Дніпропетровську близько 100 тисяч найпростіших укриттів

На сьогодні у Дніпропетровську близько 100 тисяч найпростіших укриттів, які у разі надзвичайної ситуації можуть прихистити людей. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуації Дніпропетровської міської ради Сергій Гайдук.

«Найпростіші укриття – це перш за все підвали житлових будинків, льохи, підземні переходи, паркінги та станції метро. На сьогодні у місті близько 3 тисяч підвалів у багатоповерхівках, із них 700 підвалів сталінських будинків вважаються більш міцними, оскільки будувалися як прості укриття, а не звичайні підвали. Там є вентиляція, водопровід та каналізація. Проте, ці укриття побудовані давно і звичайно ж більшість з них потребують відновлення», — сказав Сергій Гайдук.

Він також додав, що є у місті і спеціальні захисні споруди, але всі вони розміщені на заводах, а значить далеко від житлових будинків і призначені для того, щоб у разі необхідності убезпечити людей, які в цей час на роботі. Такі споруди не підходять для укриття звичайних дніпропетровців, тому що у разі обстрілу першими цілями будуть саме заводи та великі підприємства.

Сергій Гайдук нагадав дніпропетровцям, що у разі артобстрілу людині слід бігти до найближчого підземного укриття.

Начальник управління порадив дніпропетровцям заздалегідь дізнатися про місцезнаходження найближчого підвалу, у якому можна сховатися, за необхідності зробити копію ключа від нього, прибрати там, спустити туди теплий одяг, ліхтарик, стільці, дводенний запас їжі, воду та медикаменти першої необхідності — антибіотики широкого спектру дії, кровозупиняючі препарати, бинти, знеболюючі ліки тощо.

«На сьогодні у місті приведено у належний стан вже близько 800 підвалів, у 530 з них проведено світло, робота продовжується. Я закликаю мешканців міста допомогти нам, оскільки об’єктів багато і ми всі зацікавлені у тому, щоб мати укриття», — зазначив в.о. начальника управління житлового господарства Дніпропетровської міської ради Владислав Грицай.

Він також додав, що під час інспекції підвалів з’ясовано, що на сьогодні не всі вони готові приймати людей, деякі не мають сходів, у інших висота до стелі не більше 1 метра, є й затоплені. У разі затоплення Владислав Грицай закликав дзвонити до диспетчерської служби 745-32-60, яка працює цілодобово, та залишати заявку, щоб воду викачали.

«Якщо підвали житлових будинків за місцем мешкання з різних причин не можуть слугувати укриттями, ми перенаправляємо людей до інших, які знаходяться не далі 500 метрів. Тож я ще раз закликаю містян попіклуватися про свою безпеку заздалегідь — подзвонити до житлово-експлуатаційного підприємства чи до районних у місті рад та дізнатись адресу найближчого підвалу, який може за потреби прихистити від обстрілів», — додав Сергій Гайдук.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині перевірили готовність усіх захисних споруд
В случае чрезвычайных ситуаций днепропетровцам можно укрываться в подвалах жилых домов