Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Дніпропетровцям розповіли про нові правила призначення субсидій

З 1 травня субсидії будуть призначати за новими правилами. Про це під час гарячої лінії повідомила заступник начальника  відділу управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради Наталія Сушкевич.

«Згідно з цими правилами на субсидію може претендувати кожен громадянин, допомогу надаватимуть навіть тим, хто орендує житло та сплачує житлово-комунальні послуги за орендоване приміщення, якщо на нього будуть оформлені особові рахунки. Скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидій, окрім одноразової покупки на суму понад 50 тисяч гривень», — зазначила Наталія Сушкевич.

За її словами, допомогу надаватимуть на підставі лише двох документів — заяви та декларації. Принцип призначення такий — заявник надає необхідні документи, управління праці та соціального захисту населення призначає субсидію, а після цього перевіряє доходи заявника, надаючи запити до відповідних органів, установ та організацій — Пенсійного фонду, Фіскальної служби тощо.

Наталія Сушкевич наголосила, що у декларації доходи вказуються за попередній календарний рік з вирахуванням 15% сплачених податків. Якщо у декларації будуть подані неповні, недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у помешканні людей, надання субсидії може бути припинено і заявник буде зобов’язаний повернути подвійний розмір незаконно наданої субсидії.

Начальник відділу управління праці та соціального захисту населення міської ради Наталія Сушкевич повідомила, що з 1 травня кожна родина одночасно з рахунком на оплату комунальних послуг отримає спрощені форми заяви та декларації для звернення за призначенням субсидії. Після заповнення документи необхідно надіслати до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Наталія Сушкевич додала, що субсидія надається на 12 місяців з місяця звернення, а не на опалювальний та неопалювальний період, як було раніше. Родинам, які зараз отримують субсидію, а таких у нашому місті сьогодні 25,5 тисяч, їх буде подовжено автоматично.

За інформацією з питань надання субсидій необхідно звертатися до управлінь праці та соціального захисту населення міського та районних у місті рад:

АНД                                 — вул. Радистів, 8 (тел. 721-04-37, 23-12-06)
Бабушкінський         — вул. Героїв Сталінграду, 116-А (тел.763-05-79)
Жовтневий                      — пр. Героїв, 40 (тел. 68-25-88)
Індустріальний                — вул. Косіора, 55 (тел.725-47-41, 726-30-95)
Кіровський                       — вул. Свердлова, 30 (тел.42-68-72)
Красногвардійський      — вул. Уральська, 5 (тел. 373-68-62, 378-10-58)
Ленінський                       — вул. Трудова, 1-А (тел.372-19-75)
Самарський                    — вул.20-річчя Перемоги, 51 (тел. 372-94-97)
Міське управління         — вул. Шевченка, 11 (тел. 745-56-62).

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Как днепрянам будут платить жилищные субсидии в отопительный период
В Днепре субсидию получают почти 30,5 тыс. домохозяйств
Жители Днепропетровщины начнут получать субсидию «живыми» деньгами
Жителям Днепропетровщины рассказали о новом порядке назначения субсидий
Жителям Днепропетровщины рассказали, как оформить субсидию