Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Фахівці Проекту РЕОП розробили для Дніпропетровська бюджетний прогноз до 2017 року

Фахівці Проекту «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України» (РЕОП) розробили для Дніпропетровська  бюджетний прогноз до 2017 року.

Бюджетне прогнозування базується на результатах демографічного та економічного прогнозів. Зокрема, у період до 2017 року сукупні номінальні доходи бюджету Дніпропетровська зростатимуть в середньому на 8,9% за рік і сягнуть 5,2 мільярдів гривень у 2017 році. Однак ці цифри не враховують рівень інфляції, у реальному ж вимірі середньорічне зростання доходів міста становитиме лише 0,3 % за рік.

Експерти прогнозують, що в Дніпропетровську збільшаться видатки на соціальний захист і соціальне забезпечення. У 2012 році вони становили 20,3%, а у 2017 році місту доведеться виділяти на цю категорію 23,1% усіх сукупних видатків, зазначають у проекті РЕОП.

Спеціалісти рекомендують міській владі використовувати дані демографічного прогнозу для підготовки до очікуваного зростання попиту на відповідні соціальні послуги. В Дніпропетровську варто скласти списки громадян, які потребуватимуть соціальної допомоги. Окрім того, рекомендовано зробити запити щодо збільшення обсягів співфінансування з державного бюджету для фінансування діяльності територіальних центрів соціального обслуговування, через які будуть надаватися відповідні послуги.

З урахуванням старіння населення також пропонується сприяти розширенню мережі територіальних центрів та інфраструктури для обслуговування громадян літнього віку, а також розробляти програми для кращого інтегрування громадян літнього віку до ринку робочої сили, додають у проекті «РЕОП».

 

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В горсовете представили экономический прогноз для Днепропетровска