Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Львівська область передала Дніпропетровщині гвинтокрил для транспортування поранених з АТО

Львівська обласна рада за власною ініціативою передала Дніпропетровщині санітарний вертоліт КА-226 для забезпечення оперативного транспортування поранених бійців із зони АТО у лікарні області.

Про це повідомив в.о. заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник під час робочої поїздки до Львова.

«Для швидкого транспортування бійців до лікарень в регіоні задіяна як авіація, так і цивільні засоби пересування, в тому числі приватні гвинтокрили, які надають нам бізнесмени. Ми приймаємо будь-яку допомогу. В даному випадку, Львівська обласна рада прийняла рішення передати нам гвинтокрил. Ми дуже вдячні за цю допомогу і підтримку. Тому що в цій біді – ми не одні. Цей гвинтокрил буде працювати цілодобово для перевезення поранених», — сказав Святослав Олійник.

Він повідомив, що після завершення військових дій, гвинтокрил буде повернутий назад до Львова.

«У нас вистачає гвинтокрилів та всього іншого. Але просто зараз йде надмірне навантаження на наші лікарні — на доправлення поранених бійців», — додав він.

За словами заступника губернатора допомогу, прифронтовій Дніпропетровщині надають й інші регіони України. Зокрема, з Києва передані сучасні «швидкі», реанімобілі, приватні клініки надають необхідне медичне устаткування.

Нагадаємо, з моменту проведення АТО до лікарень Дніпропетровської області надійшло понад 4 тис 800 поранених бійців. Регіон прийняв максимум цього навантаження. Після надання первинної допомоги та військової хірургії частина поранених була направлена до інших шпиталів, частина – на лікування за кордон.

Як повідомлялося раніше, 17 березня депутати Львівської обласної ради проголосували за передачу в спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області гвинтокрила. «За» таке рішення проголосувало 63 депутати.

Згідно з постановою, депутати безоплатно передали Дніпропетровській області КА-226 (заводський номер 0203) в комплекті з експлуатаційно-технічним майном, балансовою вартістю майже 36 млн грн.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: