Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Дніпропетровщині вчителів фізкультури навчають поєднувати заняття спортом з профілактикою ВІЛ/СНІДу серед учнів

Роз’яснювати дітям правила профілактики ВІЛ/СНІДу під час спортивних занять пропонують фахівці, залучені Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. Учасниками триденного тренінгу стали 20 вчителів фізкультури з різних міст і районів Дніпропетровщини. Курс «Fair Play – Чесна гра. Профілактика ВІЛ та навчання життєвим навичкам через гру в футбол» складається з теоретичних і практичних навчань. Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

Як провести змістовний урок фізкультури з елементами лекцій з основ профілактики СНІДу педагоги можуть дізнатися з методичних посібників, розроблених GIZ. В основі методики використання рухливих ігор, найчастіше з елементами гри у футбол, а також спеціальні карточки та позначки.

Менеджер проекту «Fair Play – Чесна гра» Олена Рожкова упевнена, що таке поєднання допоможе ненав’язливо привчити дітей для здорового способу життя.

Учасники тренінгу також вбачають у проекті корисні можливості. Учителька фізкультури з Павлограду Олена Єгорова каже, що така методика дозволить легше доносити інформацію до дітей.

«Поки вони грають, їм легше сприймати інформацію, ніж, скажімо, під час лекцій за партами. Для нас, учителів, це можливість відкрити для себе нові інтерактивні проекти», — зазначає вона.

Для того, аби уроки фізкультури за проектом «Fair Play – Чесна гра» проходили цікавіше, Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ обіцяє видати школам-учасникам необхідний інвентар. Зокрема, м’ячі, фішки, спортивну форму та манішки для тренувань.

Після завершення триденного семінару всім його слухачам видадуть спеціальні свідоцтва. Планується, що здобутий досвід новоспечені інструктори передаватимуть своїм колегам уже самостійно. Цей етап навчання заплановано на весняні та літні канікули.

Нагадаємо, що меморандум про співпрацю з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ було підписано у вересні 2014 року. За умовами документу, протягом наступних 2 років проект «Fair Play – Чесна гра. Профілактика ВІЛ та навчання життєвим навичкам через гру в футбол» буде впроваджуватися в навчальних закладах Дніпропетровщини. Німецька методика розрахована на школярів 12-17 років. Очікується, що до 2016 року ініціативою буде охоплено понад 200 шкіл.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) співпрацюватиме з Дніпропетровщиною у галузі освіти
Сімейних лікарів Дніпропетровщини боротися зі СНІДом навчать німецькі спеціалісти