Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Дніпропетровщині обрали кращих серед юних конструкторів робототехніки

У Дніпропетровську пройшов перший обласний фестиваль робототехніки, який зібрав близько 250 маленьких конструкторів не лише з Дніпропетровщини, а й з Кіровоградщини. Переможці та учасники наукової виставки-конкурсу отримали почесні дипломи та подарунки. Про це повідомляє департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

29 березня у Дніпропетровському національному центрі аерокосмічної освіти молоді імені Олександра Макарова зібралися більше двох сотень учасників першого обласного фестивалю робототехніки. Поки юні конструктори з Дніпропетровщини та Кіровоградщини готувались до початку змагань, для наймолодших глядачів тут організували наукову гру. Перед відкриттям фестивалю малечу розважали видовищними експериментами з хімії та фізики.

У ході фестивалю учасники змагалися у 5 секціях. Так у номінації «Scratch проекти: Роботи в сучасному світі» серед учасників до 12 років перемогу здобула команда Дніпропетровської ІТ-школи «Смарт» – «Minions». Також у цій номінації, але серед конструкторів віком від 12 до 17 років, найкращою стала збірна Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді.

У категорії «Робо-сумо» найстійкішим виявився робот, якого створила команда Дніпропетровської технічної студії «Винахідник» — «Винахідник 1».

Лідером перегонів «Робо-гонки по чорній лінії» також стали представники технічної студії «Винахідник» – «Винахідник 4».

У номінації «Фрістайл» чемпіонство дісталося збірній Криворізькій станції юних техніків Довгинцівського району.

Переможці та призери фестивалю отримали почесні дипломи та подарунки від спонсорів. Крім того, близько 80 учасників секцій для наймолодших винахідників – «Моделювання для молодших школярів» — також отримали грамоти та призи.

Як повідомлялось, співорганізатором першого обласного фестивалю робототехніки є облдержадміністрація. Планується, що у майбутньому така наукова-виставка-конкурс стане для Дніпропетровщини вже традиційною.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В Днепре впервые состоялся областной этап Международных соревнований по робототрафику
Открыли современную школу робототехники в Першотравенске – Валентин Резниченко
На Днепропетровщине уже начали создавать школы робототехники — Валентин Резниченко
На курсах по робототехнике начали обучение более 20 учителей Днепропетровщины – Валентин Резниченко
На Днепропетровщине уже выбрали учителей для школ робототехники — Валентин Резниченко