Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На з’їзді обрано новий склад Комісії з журналістської етики

На черговому з’їзді підписантів Етичного кодексу українського журналіста в Києві, який відбувся 24 квітня, делегати обрали новий склад Комісії з журналістської етики (КЖЕ). Про це повідомляє «Телекритика».

До Комісії обрані: Сергій Гузь (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область); Тетяна Котюжинська (Київ); Інна Кузнецова (Київ); Леонід Маслов (Харків); Володимир Мостовий (Київ, на фото); Віктор Ожогін (Дніпропетровськ); Світлана Остапа (Київ); Вікторія Плахта (Івано-Франківськ); Зоя Шарикова (Київ); Сергій Штурхецький (Рівне).

Усього до складу Комісії увійдуть 15 осіб — крім обраних, по одному представнику від медійних громадських організацій та асоціацій (НСЖУ, НМПУ, НАМ, УАВПП, ІТК).

Делегати з’їзду проголосували також за зміни до статуту ГО «Комісія з журналістської етики», пов’язані з нещодавніми змінами в законодавстві, і доручили новообраному складу КЖЕ зареєструвати їх. Зокрема, вирішено заснувати інститут регіональних представників КЖЕ (не менш, ніж у 14 областях України), також відтепер зі складу КЖЕ обиратиметься не тільки голова, а й секретар (раніше виконавчий секретар не був членом Комісії). Крім того, буде закріплено в Статуті механізм формування комісії (10 членів, обраних з’їздом, та 5 від галузевих організацій); норма, що скарга буде розглядатися з обов’язковим запрошенням сторін. Вносяться також зміни щодо форм рішень КЖЕ, а саме тепер це будуть попередження, рішення і заява у формі публічного осуду.

На першому засіданні новообраний склад КЖЕ обере голову та секретаря.

За словами багаторічного голови КЖЕ Володимира Мостового, журналістська етика — це совість журналіста. «Раніше ми казали, що не можна плутати журналістику і рекламу, а тепер кажемо, що не можна плутати журналістику і пропаганду. Ми зараз перед великими випробуваннями. Та все ж мову ворожнечі та журналістику замовчування я називаю двоюрідними сестрами пропаганди, які не мають нічого спільного з журналістикою», — сказав пан Мостовий під час звіту про пророблену роботу.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: