Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Дніпропетровськ активно розвиває волонтерську та благодійну діяльність

Дніпропетровськ є одним із міст-лідерів України, у якому потужно розвинута волонтерська та благодійна діяльність, яку постійно висвітлюють місцеві телеканали. Про це під час засідання круглого столу «Дніпропетровськ – місто волонтерів: синергія у трикутнику «громада-влада-ЗМІ» повідомив голова комітету «Рівність можливостей», керівник моніторингових проектів Асоціації «Спільний простір» Олександр Чекмишев.

«Сьогодні Дніпропетровськ є прифронтовою зоною, у вашому місті від початку проведення антитерористичної операції потужно розгорнулася діяльність благодійників та волонтерів, які допомагають родинам-переселенцям, пораненим бійцям, сім’ям, які втратили своїх чоловіків, синів під час проведення АТО тощо. Окрім того, ваше місто в контексті благодійності та волонтерства є яскравим прикладом співпраці громади, влади та засобів масової інформації», — зазначив Олександр Чекмишев.

kr. stol1Він також розповів про результати моніторингу двох регіональних телеканалів – 51 та 11, скільки уваги ці ЗМІ приділяють висвітленню практик благодійності та волонтерства. «Зокрема, за період з 10 квітня по 10 травня в ефірі новин 11 телеканалу вийшло 28 сюжетів, пов’язаних із благодійною та волонтерською діяльністю, в ефірі 51 каналу – 20 сюжетів. На обох цих каналах у таких сюжетах розповідалося про допомогу бійцям АТО, їхнім родинам, тим, хто залишився у зоні бойових дій, вимушеним переселенцям тощо», — додав Олександр Чекмишев.

За словами виконуючої обов’язки міського голови Галини Булавки, міська рада з огляду на ситуацію, що склалася в країні прийняла міську програму щодо підтримки учасників АТО та членів їх сімей «Родина Героя», надає адресну матеріальну допомогу на оздоровлення та реабілітацію бійців, на оплату житлово-комунальних послуг, забезпечує безкоштовним харчуванням дітей учасників АТО дошкільного та шкільного віку тощо. «На сьогодні розглядаємо створення у місті центру медично-соціальної та професійної реабілітації учасників АТО. До цього процесу запрошуємо долучитися представників громадських організацій, волонтерів. Загалом усіляко готові сьогодні співпрацювати і допомагати благодійникам та волонтерам», — сказала Галина Булавка.

kr. stol2Під час круглого столу його учасники ознайомилися з фотовиставкою «Благодійність крізь призму об’єктива», на якій представлені 40 фоторобіт, які перемогли в однойменному всеукраїнському фотоконкурсі найщиріших світлин про благодійність.

Організаторами круглого столу «Дніпропетровськ – місто волонтерів: синергія у трикутнику «громада-влада-ЗМІ» є консорціум Асоціація «Спільний простір»/Комітет «Рівність можливостей», Український форум благодійників та Дніпропетровська міська рада.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В ЦНАП Днепропетровщины стартовал благотворительный флешмоб
В Днепре привлекают бизнес для немонетарной благотворительности
Более полутора тысяч «подвешенных» продуктовых наборов поехали к пожилым людям Днепра
В Днепре рассказали, как помочь детям из детских домов без вреда для них
В Днепре готовится к открытию социальное кафе