Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Країни Прибалтики й надалі допомагатимуть пораненим та переселенцям на Дніпропетровщині

Питання подальшого співробітництва між країнами Прибалтики та Дніпропетровською областю обговорив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом, Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Агрітою Даудзе та Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Сулевом Канніке.

«Нам дуже приємно, що у складній ситуації, в якій опинилася наша держава, країни Прибалтики простягнули нам руку допомоги. Латвія, Литва та Естонія прийняли на лікування більше 100 військових, поранених у зоні АТО. Керівництво цих країн допомагають переселенцям, яких прихистила Дніпропетровщина. Для нас це найбільший показник нашої дружби та довіри», — зазначив Валентин Резніченко.

Наразі до Литви щомісячно відправляється на лікування та реабілітацію 4 поранених. І така взаємодія продовжується.

Навесні цього року Обласна клінічна лікарня імені І.І.Мечникова отримала в подарунок від Литовської Республіки реанімобіль, оснащений всім необхідним. Це дозволило розпочинати лікування пораненого вже в дорозі до лікарні.

Також цього року Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня отримала від Литви сучасний апарат «КРИОСИСТЕМА КМ-02А», який діагностує пухлину прямо під час операції. Час проведення такого аналізу для пацієнтів дитячої лікарні скоротився майже у 4 рази – з 30 до 8 хвилин.

У 2014 році 7 дітей з родин переселенців отримали можливість навчатися у школі Вільнюса (Литовська Республіка). Всі витрати по перебуванню дітей взяла на себе литовська сторона. Цього року на навчання до Литви відправлено ще 8 дітей.

«У Латвії хороший досвід співробітництва з Дніпропетровською областю. Дніпропетровщина – регіон, що розвивається. І в цей складний час він дуже важливий як для збереження цілісності України, так і в допомозі пораненим та переселенцям», — зазначила Агріта Даудзе.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В Павлограде представили мобильное приложение для помощи переселенцам
Днепровские юристы помогают переселенцам получить компенсацию за разрушенное жилье
На Днепропетровщине более тысячи семей-переселенцев получат ваучеры на покупки в супермаркете
22 июля в модульном городке для переселенцев в Днепре состоится масштабный концерт
Европейский инвестбанк профинансирует 16 проектов Днепропетровщины, направленных на помощь переселенцам