Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


На Дніпропетровщині розпочалося будівництво зерносховища вартістю майже 5 мільйонів доларів

У Васильківському районі розпочато будівництво сучасного зерносховища в рамках канадського проекту СОКОДЕВІ. Вже у жовтні запрацює перша черга елеватора, на будівництво якої уряд Канади виділив 2 мільйони канадських доларів. Загалом бюджет проекту складає майже 5 мільйонів доларів. На повну потужність об’єкт запрацює у 2018 році. Про це повідомили у департаменті агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Дніпропетровської ОДА.

Будівництво зерносховища здійснюється завдяки співпраці Дніпропетровської облдержадміністрації з канадським урядом в рамках проекту «Розвиток зерносховищ та сільськогосподарських кооперативів в Україні». Воно обслуговуватиме кооператив фермерів «Зерновий», який налічує 35 членів та має у розпорядженні 7 тисяч гектарів землі.

Сучасне зерносховище забезпечить економічно вигідне сушіння та зберігання зерна для членів кооперативу. Потужність першої черги елеватору складатиме 18 тисяч тонн. Після завершення будівництва вона збільшиться до 54 тисяч тонн. Швидкість сушіння зерна складатиме 40 тонн на годину.

Нагадаємо, що це вже другий проект, який на території нашої області впроваджують канадці. У Покровському районі завершується будівництво сучасної молочної ферми вартістю майже 2 мільйони доларів.

Довідка:

Проект фінансується Міністерством закордонних справ, міжнародної торгівлі і розвитку Канади (DFATD), виконується канадською неурядовою організацією СОКОДЕВІ в партнерстві з канадською кооперативною асоціацією (ССА), Інститутом досліджень та освіти для кооперативів та спілок Університету Шербрук (IRECUS).

Проект передбачає розширення економічних можливостей для малих і середніх зернових господарств через розвиток зерносховищ і сільськогосподарських кооперативів. Кооперативний підхід дозволить фермерам здійснювати загальні закупівлі (включаючи придбання високоякісного посівного матеріалу), мати спільний доступ до сучасного обладнання з доробки та зберігання зерна, спільно здійснювати поставки зернових безпосередньо до найбільших покупців тоді, коли ціни є найвищими.

Проектом передбачена співпраця з українськими навчальними закладами у питанні розвитку й впровадженні освітніх програм, спрямованих на управління сільськогосподарськими обслуговуючими кооперативами.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині побудують зерносховище для обслуговування фермерського кооперативу