Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


ООН допомагатиме Дніпропетровщині у створенні геріатричних центрів та дитячих садочків для переселенців

Про це стало відомо під час зустрічі в.о. першого заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олега Кужмана з в.о Керівника регіонального представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців паном Жан-Ноелем Веттервальдом та Керівником Дніпропетровського офісу УВКБ ООН в Україні паном Джефом Уордлі.

Олег Кужман повідомив, що зі 100 тисяч переселенців, які мешкають на Дніпропетровщині, близько 60% – це пенсіонери. Саме тому актуальним питанням є створення геріатричних центрів для таких людей. Також важливим є питання будівництва нових дитячих садочків. Це необхідно для того, аби у рази збільшити кількість вільних місць для дітей.

Крім того, Олег Кужман зазначив, що Дніпропетровщині потрібна допомога донорів у фінансуванні недобудованого житла, у якому зможуть оселитися переселенці.

У свою чергу, Керівник Дніпропетровського офісу УВКБ ООН в Україні пан Джеф Уордлі висловив готовність щодо детального обговорення цих питань, підкреслив необхідність проведення щотижневих робочих зустрічей для їх відпрацювання.

«Ми розглянемо це питання, чим ми можемо допомогти. Та навіть якщо не зможемо профінансувати ці проекти, то будемо їх лобіювати», – сказав він.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: В Павлограде представили мобильное приложение для помощи переселенцам
Днепровские юристы помогают переселенцам получить компенсацию за разрушенное жилье
На Днепропетровщине более тысячи семей-переселенцев получат ваучеры на покупки в супермаркете
22 июля в модульном городке для переселенцев в Днепре состоится масштабный концерт
Европейский инвестбанк профинансирует 16 проектов Днепропетровщины, направленных на помощь переселенцам