Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Вступна кампанія-2015 стартує 10 липня

Цьогорічна вступна кампанія триватиме з 10 липня до 14 серпня і складатиметься з трьох хвиль зарахування. Змінився обов’язковий пакет документів вступника. Про це під час прес-конференції повідомила начальник відділу науки та вищої освіти департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Шумік.

«У 2015 році без змін залишається право вступників подавати документи одразу до 5 вишів на 3 спеціальності в кожному з них. Без змін зостанеться й можливість реєструвати документи у електронній формі. А от медичну довідку у своєму пакеті документів абітурієнти можуть не подавати», — повідомила начальник відділу науки та вищої освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ірина Шумік.

Вона також нагадала, що у ході цієї вступної кампанії дійсними будуть сертифікати ЗНО, отримані лише у 2015 році. Разом з тим, вступники старше 45 років можуть отримати ваучери на навчання у місцевих центрах зайнятості.

Почати заповнювати свої заяви пріоритетності абітурієнти зможуть після старту вступної кампанії – з 10 липня. У анкеті необхідно буде вказати виші та спеціальності, на які хоче вступити абітурієнт – від найбільш до найменш пріоритетних. Перші рейтингові списки будуть оприлюднені не пізніше 2 серпня.

Вона також повідомила, що кількість бюджетних місць у обласних вишах вступники зможуть дізнатися вже найближчим часом.

Також за інформацією Ірини Шумік, цього року у вишах введені вагові коефіцієнти для розрахунку підсумкового балу абітурієнта. При цьому їхня сума не має перевищувати одного балу, а вага атестату тепер становить менше 10% від загального конкурсного балу. Тобто це може бути максимум 20 балів від загальних 200.

Зазначимо, що під час вступної кампанії-2015 з 10 липня у департаменті освіти і науки облдержадміністрації працюватиме «Гаряча лінія» — (056) 770 82 42 і (056) 770 80 29. Тут абітурієнти та їхні батьки зможуть отримати необхідні консультації та поінформувати про зафіксовані ними порушення під час кампанії.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Система «Конкурс» минимизировала коррупцию в днепропетровских ВУЗах
В Днепропетровске завершилась вступительная кампания-2015
До вишів Дніпропетровщини надійшло понад 140 тисяч заяв від абітурієнтів
Близько 900 абітурієнтів Дніпропетровщини хочуть здобути мистецьку освіту
У Дніпропетровському національному університеті бажають навчатися понад 20 тисяч абітурієнтів