Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Близько тисячі управлінців Дніпропетровщини завершили навчання в он-лайн-школі місцевого самоврядування

Близько тисячі представників органів місцевого самоврядування, держслужбовців, депутатів, громадських діячів та представників ЗМІ Дніпропетровщини завершили навчання у он-лайн школі місцевого самоврядування. Таким чином в області створюється мережа фахівців для успішного впровадження реформ і вона буде розширюватися.

Проект реалізували за ініціативи голови Дніпропетровської облради Євгена Удода спільно з швейцарсько-українським проектом DESPRO та ДРІДУ НАДУ при Президентові України. Протягом 1,5 міс. безкоштовно, без відриву від роботи учасники курсу у режимі он-лайн опанували необхідні знання та нюанси територіальної та бюджетної децентралізації, формування громад, вивчили досвід європейських країн, спілкувались з провідними науковцями у сфері регіонального розвитку, самостійно моделювали плани об`єднання громад та розвитку територій.

«Органи місцевого самоврядування Дніпропетровщини як ніхто інший готові до впровадження реформ та до роботи в нових умовах. Ми також можемо надавати експертну підтримку у цьому питанні колегам з інших регіонів. Навчання на курсі співпало з роботою по розробці перспективного плану формування територій громад. Результат – Дніпропетровщина являється лідером в Україні у цьому питанні. Впевнений, що усі знання, які отримали учасники навчання і в подальшому принесуть реальну користь», – зазначив Євген Удод.

Нагадаємо, для професійного зростання працівників органів місцевого самоврядування облрада залучила визнаних світових експертів: Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, Фонд Ганса Зайделя (Німеччина), Гуманітарну академію ім. Александра Гейштора (Польща), проект «Місцевий економічний розвиток міст України» (Канада).

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: На Дніпропетровщині з’явиться Школа місцевого самоврядування