Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Дніпропетровська область готова дати достойну відсіч незваним гостям, — Валентин Резніченко

Сьогодні на Дніпропетровщині завершуються командно-штабні навчання з територіальної оборони. Протягом тижня військовозобов’язані регіону відпрацьовували оборонні дії на території області. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації під час навчань відзначив, що Дніпропетровщина готова дати достойну відсіч незваним гостям.

«На практиці відпрацьовувалася взаємодія цивільних і військових служб. Я особисто переконався, що силові структури Дніпропетровської області очолюють професіонали своєї справи. Тисячі людей в лічені дні були покликані на пункти збору, розміщені і забезпечені всім необхідним, низка проблемних питань були вирішені безпосередньо в ході навчань», — сказав Валентин Резніченко.

Він зазначив, що поряд з кордонами регіону йдуть військові дії, і цей фактор безпосередньо впливає на життєдіяльність адміністрації, вносить свої корективи.

У цій ситуації стоїть завдання відпрацювання взаємодії цивільних і військових служб, оперативного реагування на можливі виклики та загрози. Нинішні військові навчання — один з практичних кроків по збереженню миру, правопорядку і безпеки, захисту жителів регіону.

«Дніпропетровщина дасть гідну відповідь непрошеним гостям — є кому і чим «зустрічати», — підкреслив Валентин Резніченко.

Під час навчань 1 тисяча військовозобов’язаних Дніпропетровщини відпрацювали тактичні та стрілецькі навички, особливості надання першої медичної допомоги. Також налагодили механізми взаємодії між військовим командуванням та облдержадміністрацією щодо спільного планування та виконання завдань територіальної оборони.

З 5 по 12 червня у 18 регіонах України проходили навчання з територіальної оборони. На Дніпропетровщині було призвано близько 1 тисячі військовозобов’язаних. Всі призвані вчасно прибули на місце зборів, були розміщені та укомплектовані у відповідні підрозділи. Було сформовано стрілецький підрозділ з 500 військовозобов’язаних, загін самообороні з 250 осіб та рота охорони зі 120 чоловіків. Всі вони дислокувалися на території Дніпропетровської області. Сьогодні по завершенню навчань всі призвані повернуться додому.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: