Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


До кінця року 20% всіх державних послуг України плануємо перевести в електронну форму, — Дмитро Дубілет

В Україні розпочав роботу портал iGov, на якому можна замовити державні послуги он-лайн. Його робота дозволить до кінця року перевести 20% всіх державних послуг України в електронний формат. У Дніпропетровську в он-лайн режимі планується надавити до 50% послуг. Про це повідомив радник голови облдержадміністрації Дмитро Дубілет під час прес-конференції.

Наразі у Дніпропетровську можна замовити довідку про відсутність або наявність судимості та запит на інформацію до міської ради.

«Наша головна мета – допомогти державним органам перевести адміністративні послуги в електронну форму. Це підвищить ефективність роботи державних працівників, а рівень корупції — знизиться. Людям не доведеться по декілька разів приходити до установ та вистоювати черги. Важливо, що у цій роботі нас підтримує голова облдержадміністрації Валентин Резніченко. Він зацікавлений у ефективності роботи держаних органів», — сказав Дмитро Дубілет.

Авторизація на порталі проводиться за допомогою системи ВankID через обслуговуючий банк або за допомогою електронного цифрового підпису. Після авторизації кожен громадянин України зможе зробити заявку на одержання необхідної довідки або держпослуги. В майбутньому ця система буде модернізована. Через Інтернет можна буде не тільки замовити, але й отримати необхідний документ в електронному вигляді з електронним підписом.

На сьогодні через інтернет-портал https://igov.org.ua/ можна отримати 21 державну послугу, частина з яких надається поки на регіональному рівні. Це пошук громадських об’єднань, реєстрація декларації про початок будівельних робіт, видача виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, видача витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, державна реєстрація фізичної особи-підприємця.

В найближчому майбутньому будуть запущені ще 46 послуг.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Услуги МВД: новые правила — старые проблемы
Уже в 14 ЦНАПах Днепропетровщины можно получить биометрические паспорта – Валентин Резниченко
Каменской ЦПАУ готовят к открытию после масштабной реконструкции
Биометрический загранпаспорт: в криворожской «Визе» в порядке «живой» очереди не принимают
В Терновском районе Кривого Рога открыли паспортный офис центра «Виза»