Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Реформа це не політичне гасло, а низка законів, – Владислав Романов

Люди очікували більш високих темпів і швидких реформ, однак суспільство має зрозуміти, що не потрібно чекати реформ, потрібно включатися в роботу. Про це сказав заступник голови обласної організації партії «Солідарність» — Блок Петра Порошенка», депутат облради Владислав Романов в ефірі Дніпропетровської ОДТРК.

«Виникає питання підтримки суспільством розуміння реформаторських зусиль. У нас така ситуація: ми вам делегували повноваження – робіть. Всі сидять і чекають, що хтось прийде і зробить. Не може бути радянщини, що хтось вам прийде, зробить, принесе», — сказав Владислав Романов.

Він зауважив, що реформи – це низка законів і починається ефект екранування реформ, коли одна реформа тягне за собою іншу.

«Є такий ефект екранування реформ, починає дві, вони тягнуть 4, далі 8, 16 і т. д. Ми зараз знаходимося на тому етапі, коли вони почали множитися. Без судової реформи ми не зможемо забезпечити привабливий інвестиційний клімат, упираємося в те, що треба зняти недоторканність, вона знімається дуже тяжко, бо приросла шкіра недоторканності і стягнути її дуже складно, треба реформувати всі силові структури», — відзначив депутат облради.

Владислав Романов підкреслив, що часу для проведення реформ в України мало і потрібно скористатися всіма можливостями для їх проведення.

«Ми не можемо жити в темпі, що у нас багато часу, його дуже мало з огляду на те, що відбувається на сході України, в світі. Треба дивитися на світові економічні цикли. У нас 10-15 років, коли Україна має дуже сильні позиції, щоб стати сильним світовим гравцем, наприклад, на ринку продовольства. У нас ще є час, можливості, і треба цим скористатися. Нам потрібні ефективні громади, для цього потрібні реформи, потрібно зупинити агресора на сході», — сказав він.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Люди мають розуміти, що вони влада, – Владислав Романов
Перші сто днів роботи Валентина Резніченка громада оцінює позитивно, – Владислав Романов
Представники ОБСЄ дізнавалися про перші результати децентралізації на Дніпропетровщині
Проект закону про місцеві вибори — все-таки це крок вперед, – Владислав Романов
Децентрализация – главная реформа Украины: мнения днепропетровских экспертов (ФОТО, ВИДЕО)