Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Шеврони «молодого курсанта» і незабутні емоції: завершилась літня зміна військово-патріотичного клубу «Iron Dnepr»

У військово-патріотичному клубі «Iron Dnepr» завершилась літня зміна. Вона об’єднала старшокласників із десяти міст і районів Дніпропетровщини. Хлопці та дівчата пройшли курс молодого бійця, позаймалися в мультимедійному тирі та пограли у страйкбол. Очікується, що вже у вересні в «Iron Dnepr» стартує нова програма для школярів.

«Ми дуже вдячні очільнику Дніпропетровщини Валентину Резніченку за підтримку нашої ініціативи — створення першого в Україні проекту військово-патріотичного клубу для школярів. Під час літньої зміни «Іron Dnepr» старшокласники змогли покращити свою фізичну підготовку та загартуватися. Сподіваємось, що восени табір продовжить працювати, але вже за новою програмою», — зазначив перший проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександр Обушенко.

За традицією клубу наприкінці зміни старшокласникам вручили особливі відзнаки. Пам’ятні шеврони «молодого курсанта» отримали 27 учнів шкіл Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Новомосковська, Павлограду, Петриківського, Новомосковського, Павлоградського, Солонянського та Дніпропетровського районів.

Десятикласник Олександр Заболонський пишається відзнакою «молодого курсанта». Батько хлопця – боєць АТО.

«Мені тут дуже сподобалось. Було цікаво випробувати свої сили, тому я й записався до табору. Більш за все мене вразили гра в страйкбол і ранкові пробіжки. Коли я вирішив стати учасником цього клубу, мене охоче підтримав батько. Для мене це важливо, адже він військовий і був у зоні АТО», — розповів Олександр.

Перший на Дніпропетровщині військово-патріотичний клуб «Іron Dnepr» працював з 22 червня до 23 липня. За цей час канікули в стилі «мілітарі» тут провели понад 150 старшокласників із різних міст і районів області.

Протягом п’яти тижневих змін хлопці та дівчата вивчали основи зброєзнавства та проходили спеціальну фізичну підготовку, історію та структуру Збройних сил України. Школярі також займалися в мультимедійному тирі і грали у страйкбол. Обладнання для тактичної гри придбали спеціально для патріотичного клубу.

Викладали в «Іron Dnepr» фахівці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ і справжній український «кіборг», учасник АТО, викладач філософії та політології цього вишу Кирило Недря.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Як збирати безпілотники, захищатися від нападу та бути справжнім патріотом, знають в «Iron Dnepr»
Патріотичний відпочинок під кураторством українського «кіборга»: на Дніпропетровщині відкрито військово-патріотичний клуб
На Дніпропетровщині створюється військово-патріотичний клуб для школярів