Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Вступна кампанія у розпалі: До вишів Дніпропетровщини вже 47 тисяч заяв

Вступна кампанія на Дніпропетровщині набирає обертів. 10 липня прийом документів розпочали 78 обласних вишів. За перший тиждень абітурієнти подали вже понад 47 тисяч заяв. Що змінилось у роботі приймальних комісій та як опанували вступники цьогорічні нововведення – перевірив заступник голови облдержадміністрації Олег Кужман.

У Дніпропетровському державному аграрно-економічному університеті Олегу Кужману продемонстрували, як оператор єдиної державної електронної бази обробляє дані студентів і вносить їх до реєстру.

«Нам би хотілось, щоб у єдиному в області аграрному університеті було більше бюджетних місць. Тому Дніпропетровська облдержадміністрація виходитиме з клопотанням до Міносвіти. Адже необхідно більше враховувати регіональні потреби у фахівцях різних спеціальностей», — зазначив заступник голови облдержадміністрації Олег Кужман.

Основним нововведенням вступної кампанії-2015 є визначення вступниками пріоритетності заяв. Відтепер абітурієнтам необхідно розташувати обрані виші та спеціальності в них від найбільш до найменш бажаних.

Зі своїми пріоритетами вже визначилась абітурієнтка Ольга Пильгун. Першим у списку дівчина обрала облік і аудит у Дніпропетровському державному аграрно-економічному університеті.

«Цю професію я вважаю дуже престижною і маю також непогані бали з математики. Та якщо не вийде, я запланувала вступ ще на маркетинг і фінанси та кредит ще в інші виші», — розповіла Ольга.

Заповнити електронну заяву на пріоритетність вступу абітурієнти можуть на спеціальному сайті. Після того, як анкету відправлено, змінити її дані буде вже неможливо.

Перевірити, чи зареєстрована заява на вступ, можна на спеціальному сайті – vstup.info.

Максимальний конкурсний бал для цьогорічних вступників – 210. Його вирахують з суми коефіцієнтів результатів ЗНО, загального балу атестату та можливих бонусних балів.

Прийом документів в обласних вишах триватиме до 31 липня. Абітурієнтам, які складатимуть також творчий конкурс, необхідно подати анкети не пізніше 24 липня.

Перші списки про зарахування оприлюднять 4 серпня. Студенти, які пройшли відбір за контрактною формою навчання зможуть дізнатися про результати 15 серпня.

Протягом вступної кампанії-2015 в департаменті освіти і науки ОДА працюватиме «гаряча лінія». Отримати консультацію та повідомити про порушення під час прийому документів абітурієнти та їхні батьки можуть за телефоном: (056) 770 82 42.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Система «Конкурс» минимизировала коррупцию в днепропетровских ВУЗах
В Днепропетровске завершилась вступительная кампания-2015
До вишів Дніпропетровщини надійшло понад 140 тисяч заяв від абітурієнтів
Близько 900 абітурієнтів Дніпропетровщини хочуть здобути мистецьку освіту
У Дніпропетровському національному університеті бажають навчатися понад 20 тисяч абітурієнтів