Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Як збирати безпілотники, захищатися від нападу та бути справжнім патріотом, знають в «Iron Dnepr»

Третя зміна військово-патріотичного клубу «Iron Dnepr» розпочала практичні заняття. 28 старшокласників з Дніпродзержинська та Петриківського району проходять початкову військову підготовку на спеціально облаштованому майданчику.

«Практичні заняття дуже подобаються дітям. Це своєрідна фізична підготовка та знайомство з навичками безпеки. Кілька днів юні патріоти вчаться надавати першу медичну допомогу, діяти у надзвичайних ситуаціях та орієнтуватися на місцевості. Дітям дуже цікаво. Вони горять цим», — зазначив інструктор патріотичного клубу, науковий співробітник Дніпропетровського університету внутрішніх справ Микола Бондар.

У перший день практичних занять учасники клубу грали у страйкбол, вчилися керувати безпілотниками, діяти у надзвичайних ситуаціях та працювати у команді. Все обладнання для страйкболу придбали спеціально для патріотичного клубу за підтримки облдержадміністрації та очільника регіону Валентина Резніченка. Безпілотники надали волонтери. Вони також навчатимуть дітлахів їх збирати.

«За три дні я тут навчився багатьом речам, які завжди знадобиться. У патріотичному клубі дуже цікаво та весело. Це найкраще літо в моєму шкільному житті», — розповідає учасник клубу Вадим Гончар.

Загалом у програмі навчання «Іron Dnepr» 5 різних військово-спортивних дисциплін. Це основи зброєзнавства та спеціальна фізична підготовка, історія та структура Збройних сил України, заняття в мультимедійному тирі та страйкбол. Для дітей їх викладають фахівці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ і справжній український «кіборг», учасник АТО, викладач філософії та політології цього вишу Кирило Недря.

З 22 червня за ініціативи голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченко в регіоні запрацював патріотичний клуб «Iron Dnepr». Протягом двох минулих заїздів у таборі відпочили 83 старшокласники з різних міст і районів Дніпропетровщини. Серед них ліцеїсти Дніпропетровського та Криворізького ліцеїв з посиленою військово-спортивною підготовкою. У цих змінах канікули в стилі «мілібарі» відвідали й 5 дітей бійців АТО і школярів-переселенців зі Сходу.

Попереду у військово-спортивному клубі «Iron Dnepr» очікують на приїзд ще двох груп з Новомосковська, Павлограду, а також Дніпропетровського, Солонянського, Павлоградського і Новомосковського районів.

Табір «Iron Dnepr» працюватиме до 23 липня. Кожна зміна триває 5 днів.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Шеврони «молодого курсанта» і незабутні емоції: завершилась літня зміна військово-патріотичного клубу «Iron Dnepr»
Патріотичний відпочинок під кураторством українського «кіборга»: на Дніпропетровщині відкрито військово-патріотичний клуб
На Дніпропетровщині створюється військово-патріотичний клуб для школярів