Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Дніпропетровщина залучила іноземних спеціалістів до підготовки психологів та волонтерів

Психологи Ізраїлю проведуть тренінг для колег Дніпропетровщини, поділяться досвідом роботи з військовими. Заняття триватимуть 4 дні, до них долучилися лікарі-психологи та волонтери Дніпропетровщини. Такої домовленості дійшли Дніпропетровська облдержадміністрація та Посольство Держави Ізраїль. Перші тренінги вже розпочалися.

«Дніпропетровська область — прифронтовий регіон, приймає найбільшу кількість поранених. На жаль, війна вражає не лише тіло, а й душу. Учасники семінару вже знають про те, з якими проблемами сьогодні стикається Україна, з якими травмами найчастіше повертаються бійці з передової. Але мова йде не тільки про військових, а й членів їх сімей, волонтерів, які працюють у зоні АТО, медичних працівників, переселенців, дітей. Сьогодні наше завдання створити свої реабілітаційні центри, але для цього потрібні досвідчені психологи. Саме тому ми й запросили ізраїльських партнерів поділитися досвідом», — наголосив радник голови ОДА Віталій Литвин.

Основна тематика тренінгу – попередження післявоєнного розладу та подолання посттравматичного стресу. Ізраїльські психологи, що мають багатий досвід роботи у воєнних умовах, діляться своїми напрацюваннями з психологами та волонтерами Дніпропетровщини.

«Сьогодні ми працюємо з професіоналами та добровольцями, які допомагають бійцям АТО та їх родинам впоратися з проблемами, що залишає війна. І я бачу, що це дуже професійні люди. Вони знають, що роблять, та мають багато прикладних знань», — наголосив тренер, офіцер душевного здоров’я Ізраїлю Моті Пікельнер.

Його колега Гіла Петрова додає, що тренінг також звертає увагу на важливість роботи з рідними військових. «Війна сильно змінює особистість. У родину повертається зовсім інша людина. І тут дуже велика ймовірність нерозуміння, конфліктів, навіть руйнування сімей. Дружина — це перший психолог. І завдання психологів – навчити дружин, матерів надавати першу психологічну допомогу», — наголошує вона.

У тренінгах беруть участь професійні медики, що працюють у лікарнях Дніпропетровщини, надають першу психологічну допомогу й супроводжують надалі бійців АТО. Також переймають ізраїльський досвід й психологи-волонтери, що виїжджають до зони АТО, працюють з переселенцями та родинами військових.

Психолог міської лікарні швидкої допомоги Тетяна Тітенко дуже задоволена тренінгом. «Перший день лекції пройшов у незвичайному форматі. Групова робота — цікаво, незвично, доступно. Ізраїльський досвід у чомусь перегукується з нашим, і нам є чому повчитися. Я працюю з пораненими як волонтер. Випадки бувають різні, і їм дуже потрібна наша допомога», — зазначила вона.

Тренінги – це не єдина підтримка ізраїльських партнерів. За словами Віталія Литвина, Дніпропетровщина вже отримала від Ізраїлю концепцію створення реабілітаційних центрів. Робота над цим проектом розпочата.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Молодежных лидеров Днепра, Кривого Рога и Павлограда приглашают на волонтерский тренинг
В Днепре состоялся первый тренинг по перевозке маломобильных пассажиров в общественном транспорте
Полиция в законе: В Днепре пройдет тренинг по общественному контролю
Старт Школы Информирования и Коммуникации
В Днепре пройдет тренинг «Медиаграмотность — требование времени»