Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


40 дітей переселенців та волонтерів повернулись на Дніпропетровщину з відпочинку у Німеччині

На Дніпропетровщині зустріли 40 дітей, які два тижні безкоштовно відпочивали у Берліні. Малі повернулися під враженням – у цирковому таборі «Cabuwazi» їх навчили жонглювати, їздити на одноколісному велосипеді та навіть дресирувати тварин. Завершився відпочинок виступом на справжній арені. Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

На пероні Віра Гринюк разом із чоловіком зустрічають онуків – Богдана та Владлену. Родина переїхала до Дніпропетровська з Донецька десь рік тому. Схвильована жінка розповідає:

«Учора, коли діти вже були в Україні, я зателефонувала онукам. Їх переповнювали емоції, вони були настільки задоволені. Розповіли, що стали справжніми акробатами та гарно виступили на фінальному концерті. Їх підтримували німецькі глядачі, особливо місцеві діти. Але подробиці пообіцяли розказати сьогодні».

Онук Богдан ділиться враженнями вже біля поїзда.

«Це була моя перша поїздка закордон. Тільки повернувся, а вже мрію потрапити туди знову. Там настільки цікаво! Нас навчали акробатиці, зокрема стрибкам з трампліну, ми ходили до зоопарку, спілкувалися з місцевими дітьми, грали разом. Люди там добрі та відкриті», – говорить хлопець.

Діти переселенців та волонтерів відпочили у Німеччині у рамках домовленостей Дніпропетровської облдержадміністрації, громадської організації «Допомога Дніпра», Консульства Німеччини та благодійників з Partners Osteuropa, розповів радник голови ОДА Віталій Литвин.

«Впевнений, що це не остання поїдка дітей до Німеччини. Питання подальшої співпраці ми вже обговорили з Генеральним консулом цієї держави паном Вольфгангом Мьоссінгером. Планується, що діти переселенців та бійців АТО виїжджатимуть до Німеччини й надалі», – сказав радник голови ОДА Віталій Литвин.

Довідка:

«Cabuwazi» – найбільший дитячий та молодіжний цирк Європи. Близько 650 дітей на рік освоюють в ньому найрізноманітніші циркові номери. Тут є і дресирувальники, і акробати, і клоуни. При цирку працює молодіжний табір.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Учебный год в Литве проведут еще 15 детей АТОшников и переселенцев Днепропетровщины — Валентин Резниченко
Дети переселенцев и АТОшников вернулись после годичного обучения в Литве – Валентин Резниченко
В Днепре для детей переселенцев пройдет акция ко Дню Святого Николая
В Днепре детей переселенцев бесплатно обучат украинскому языку для ВНО
Еще десять детей участников АТО и переселенцев будут учиться в Литве, — Валентин Резниченко