Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Мешканці Дніпропетровщини можуть змінити лікаря

Мешканці Дніпропетровщини можуть вільно обирати свого лікаря – сімейного, терапевта чи педіатра. Робити це дозволяється раз на рік. Для цього треба звернутися до амбулаторії з 1 по 30 вересня, обрати медика, якому довіряєте, та написати заяву. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

У кожній амбулаторії є стенд з прізвищами лікарів та коротким описом їх діяльності: досвід роботи, категорія тощо. Пацієнт може ознайомитись з інформацією, обрати медика, якому довіряє. Після цього треба заповнити реєстраційну форму. У ній вказується прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, місце проживання, серія та номер паспорта, наявність дітей тощо, говорять у департаменті охорони здоров’я ОДА.

З 1 по 30 вересня змінити можна не тільки лікаря, але й амбулаторію. Для цього треба звернутися до медзакладу, де обслуговуєтесь, взяти там відкріпний талон і з ним прийти до бажаної амбулаторії.

Змінити амбулаторію чи лікаря може пацієнт старший за 14 років.

На Дніпропетровщині 405 амбулаторій сімейної медицини, у яких працює 1215 лікарів та 2099 медсестер. Вони обслуговують майже 80% населення області. Найбільш популярними такі фахівці є у районах. Там їх послугами користуються понад 91% людей.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У лікарнях Дніпропетровщини щороку роблять понад 12,5 тис офтальмологічних операцій
Одним із завдань органів місцевого самоврядування є підтримка медичної сфери, — експерти U-LEAD
Програма медичних гарантій-2022 на Дніпропетровщині: збільшене фінансування та нові послуги
Нові амбулаторії, обладнання та «швидкі»: ТОП досягнень Дніпропетровщини в медичній сфері за 2021 рік
Як змінилася думка українців про охорону здоров’я за президентства Володимира Зеленського, 2019–2021