Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Проект електронних закупівель ProZorro презентували в дев’яти областях України

Представники Transparency International Україна, Національної ради реформ та електронних майданчиків на презентації проекту ProZorro ознайомили його потенційних користувачів з перевагами електронних закупівель та навчили роботі з надсучасним модулем онлайн-аналітики.

Проект електронних закупівель ProZorro, який адмініструється Transparency International Україна, вже був презентований в дев’яти областях України — Одеській, Дніпропетровській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській. Презентації зібрали велику кількість зацікавлених осіб – в Хмельницькому їх кількість досягла 150 чоловік. Під час цих турів потенційних користувачів системи (замовників, постачальників та громадськість) ознайомили з концепцією реформи держзакупівель та планами Міністерства економічного розвитку та торгівлі на найближче майбутнє.

Також учасників презентацій навчали роботі з надсучасним модулем онлайн-аналітики, який вже сьогодній відкритий для всіх за посиланням bi.prozorro.org.

«Здебільшого до нас сьогодні приходять представники замовників, яким треба щось купити через систему. Для них це абсолютно новий інструмент й багато з них не розуміють всіх нюансів. Ми пояснюємо що це, з чого зроблено і навіщо. Окремо проводяться семінари для представників бізнесу. Їм ми розповідаємо про нові можливості — як взяти участь у реально доброчесних державних закупівлях, як розширити свої ринки та перемогти в тендері. Потроху підтягується громадськість — їм розповідаємо, як слідкувати за процесами в системі», — розповів старший аналітик Департаменту аналізу політики Transparency International Україна Віктор Нестуля.

За словами В.Нестулі, Prozorro дуже швидко набирає обертів. «Кількість закупівель та їх очікувана вартість зростає вже у геометричній прогресії. Якщо на початку роботи системи за тиждень оголошувалося в середньому 10 тендерів, то вже у вересні цей показник перевищує 1000 закупівель на суму понад 450 млн. грн.», — розповів він.

В.Нестуля повідомив, що надалі планується провести візити-перезентації Prozorro в Кіровограді, Рівному, Тернополі та в Донецькій області.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: «Прозорість та підзвітність»: на Дніпропетровщині провели семінар із публічних закупівель
Кабмін дозволив робити оборонні закупівлі через Prozorro та заборонив Міноборони закуповувати міфічні послуги. У ЦПК пояснили суть змін
На Дніпропетровщині виставили на аукціон 7 об’єктів приватизації
С 2015 года предприниматели Днепропетровщины заработали в Prozorro более 115 млрд грн — Валентин Резниченко
В 2018 году в Днепропетровской области в системе Prozorro зарегистрировали лотов на более 72 млрд грн – Валентин Резниченко