Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Світовий банк виділить 40 мільйонів доларів на розвиток медицини Дніпропетровщини

У Дніпропетровській області відкриють 64 нові амбулаторії, в трьох лікарнях створять відділення екстреної допомоги та діагностики. На цей проект Світовий банк виділяє 40 мільйонів доларів. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Світовий банк розглядав як об’єкт фінансування 22 українські регіони, свій остаточний вибір зупинив на 8 областях, у тому числі на Дніпропетровській. За словами керівника робочої групи Світового банку Паоло Беллі, проекту передувала довга підготовка. Він був затверджений радою директорів у березні цього року, стартував наприкінці червня.

«Проект розрахований на п’ять років. За цей час планується відкрити 29 амбулаторій в Дніпропетровську і 35 у Кривому Розі. Їх будуть створювати на базі вільних приміщень — проведуть там реконструкцію. Після цього медзаклади оснастять сучасним обладнанням, а лікарів навчать ним користуватися», — розповів Валентин Резніченко.

Акцент зроблений на Дніпропетровську, а також двох найбільших містах області — Кривому Розі та Павлограді, де існує велика відстань між населеними пунктами.

«Наше основне завдання — максимально наблизити амбулаторії до людей. У них будуть не тільки лікувати, а й займатися профілактикою різних захворювань. Це особливо актуально для хвороб серцево-судинної системи, на жаль, найбільш поширених серед нашого населення», — заявив очільник Дніпропетровщини.

Також Валентин Резніченко повідомив, що крім амбулаторій, в трьох лікарнях Дніпропетровська, Кривого Рогу та Павлограда з’являться нові відділення екстреної допомоги та діагностики. Їх оснастять сучасним обладнанням. Це дасть можливість 75% населення регіону лікувати найбільш гострі захворювання на місцях, без виїзду до обласного медичного центру.

«На сьогодні повністю готова необхідна проектно-кошторисна документація — по трьох відділеннях екстреної допомоги і першим 11 амбулаторіям», — підсумував керівник області.

1 коментар

  1. ВАлентина:

    И на новом оборудовании наши медики увеличат поборы в 3 раза, правильно. Сейчас недоступно, а потом и подавно. Или это будет все бесплатно???

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: У лікарнях Дніпропетровщини щороку роблять понад 12,5 тис офтальмологічних операцій
Одним із завдань органів місцевого самоврядування є підтримка медичної сфери, — експерти U-LEAD
Програма медичних гарантій-2022 на Дніпропетровщині: збільшене фінансування та нові послуги
Нові амбулаторії, обладнання та «швидкі»: ТОП досягнень Дніпропетровщини в медичній сфері за 2021 рік
Як змінилася думка українців про охорону здоров’я за президентства Володимира Зеленського, 2019–2021