Новый Формат

     СПЕЦПРОЄКТИ:      Допомога ВПО      Відбудова України      Євроінтеграція     Реформи     Децентралізація                                                                                Корупція      Декомунізація      Е-урядування      Кадрова політика     Вибори


Тепло в кредит: держдопомогу вже отримали близько тисячі будинків Дніпропетровщини

Мешканці Дніпропетровщини відповідально готуються до зими. Замінюють вікна, системи опалення, встановлюють лічильники, утеплюють стіни, купують негазові котли. У цьому недешевому «задоволенні» людям допомагають державні кредити. Їх отримали вже 1255 будинків. Про це повідомили у департаменті житлово-комунального господарства та будівництва ОДА.

«Поквартирне утеплення у багатоповерхівках не ефективне. Мешканцям треба діяти злагоджено – утеплити стіни, замінити всі вікна у під’їздах та системи опалення, встановити лічильники. Так люди не лише відчують суттєве тепло взимку, але й заощадять на комунальних платежах. Зробити все одразу фінансово важко, тому держава бере частину витрат на себе», – сказав заступник директора департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Василь Разводов.

Наприклад, тим, хто купує новий негазовий котел, держава відшкодує 20%. Власникам індивідуальних будинків допоможуть погасити 30% кредиту, якщо ті придбають матеріали на заміну покрівлі, вікон, утеплення стін та лічильників тепла. Об’єднання співвласників багатоповерхівок та житлово-будинкові кооперативи за такі ж покупки отримають знижку у 40%. Кредит надається на 5-10 років. Оформити його можна у трьох банках – «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк». Їх працівники розкажуть подробиці та умови кредитування.

Зараз в області видано 274 кредити на придбання негазових котлів, 977 – на утеплення приватних будинків, 4 – на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів для ОСББ та ЖБК.

Залишити коментар

*

Ви можете пропустити до кінця та залишити відповідь. Pinging у даний час недоступні.
Матеріали за темою: Зимой дороги Днепропетровщины вместо облавтодора будут расчищать подрядные организации
Борис Филатов: Днепр полностью готов к зиме
Борис Филатов пообещал до 1 сентября подготовить Днепр к зиме
Понад 2,5 тис. спецмашин прибиратимуть дороги Дніпропетровщини в разі зимової негоди
27 нових спецмашин стануть цієї зими до роботи на дорогах Дніпропетровщини